Συγκλονίζει την Κρήτη το διπλό φονικό, που έγινε το βράδυ του Σαββάτου στο χωριό Περαχώρι Ανωγείων και στοίχισε τη ζωή στον 63χρονο Λευτέρη Καλομοίρη και τον 30χρονο Γιώργο Ξυλούρη.

Όπως αναφέρει το neakriti.gr, όλα ξεκίνησαν από ένα καβγά ανάμεσα στον Γιώργο Ξυλούρη και το γιο του Λευτέρη Καλομοίρη. Έναν καυγά για κτηματικές διαφορές, για τα μητάτα (μικρά πέτρινα σπιτάκια) που διατηρούν οι δύο οικογένειες.



Πως ξεκίνησαν όλα

Σύμφωνα με το cretalive στις 10 το βράδυ του Σαββάτου ξέσπασε άγριος καβγάς στο Περαχώρι Ανωγείων, μεταξύ του 30χρονου θύματος με τον γιο του 63χρονου επίσης νεκρού, που είναι γνωστός από τις διακρίσεις που έχει στην πυγμαχία.

Οι ίδιες πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο 30χρονος πατέρας δέχθηκε άγρια επίθεση, ενώ με την παρέμβαση τρίτων οι δύο άνδρες χωρίστηκαν.

Ωστόσο δεν έληξε εκεί το επεισόδιο.

Ο 30χρονος επέστρεψε οπλισμένος και εκεί φαίνεται πως ο 63χρονος θέλοντας να τον σταματήσει για να μην ξεφύγει η κατάσταση μπήκε στην μέση ανάμεσα στον 30χρονο και τον γιο του.

Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα όμως φαίνεται πως έγινε το κακό.

Ο 63χρονος έπεσε νεκρός με μια σφαίρα. Στη συνέχεια της συμπλοκής πέφτει νεκρός και ο 30χρονος που δέχτηκε 6 ή κατά άλλες πληροφορίες 8 σφαίρες (στο στήθος και κάτω από τη μασχάλη κυρίως), ενώ υπήρξε και τραυματισμός (κάτω στο πόδι) άλλου 30χρονου που μπήκε στη μέση για να τους χωρίσει.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και κλιμάκιο της Σήμανσης και της Ασφάλειας βρίσκονται στα Ανώγεια, όπου ερευνούν τα στοιχεία και τα ευρήματα για να πέσει φως στην υπόθεση.

Να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες, καθώς υπάρχουν κι άλλα σενάρια σχετικά με το πώς ακριβώς έγινε το φονικό.

Η έντονη λογομαχία που άναψε τα αίματα

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ όλα ξεκίνησαν εξαιτίας μία έντονης λογομαχίας που είχε το βράδυ του Σαββάτου ο 63χρονο με τον 30χρονο.

«Το μόνο που επικράτησε είναι ο θρήνος και τα μεγάλα γιατί. Καμία ασχήμια δεν έγινε από τους συγγενείς των νεκρών. Είναι ώρες δύσκολες για το χωριό μας και οφείλουμε οι κάτοικοι να σταθούμε ικανοί να στηρίξουμε τις οικογένειες και την ηρεμία στον τόπο μας», ανέφερε στην ίδια πηγή, ο Ανδρέας Κεφαλογιάννης, ιερέας των Ανωγείων.



Αξίζει να σημειωθεί πως γύρω στις 03:00 το πρωί, η σορός του 30χρονου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ηρακλείου και στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου εκείνη του 63χρονου, όπου θα γίνουν ιατροδικαστικές εξετάσεις.

Αυτή τη στιγμή, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και κλιμάκιο της Σήμανσης και της Ασφάλειας βρίσκονται στα Ανώγεια, και ερευνούν τα ακριβή αίτια του διπλού φονικού.

Βράζουν τα Ανώγεια μετά το φονικό

Μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης, σημείωσε πως πρέπει να διαφυλαχθεί η ηρεμία στο χωριό, να μην παρασυρθούν από λάθος πληροφόρηση οι δημότες και να αφεθούν οι Αρχές να λειτουργήσουν για το καλύτερο σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για τον τόπο μας και τους ανθρώπους μας.