«Καρφί» για τη στάση των μελών του ΠΑΜΕ που συγκεκντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος τηρώντας υποτυπώδεις αποστάσεις μεταξύ τους έριξε, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τον κοροναϊό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Για τις απεργιακές κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι τους προτείναμε εναλλακτικές ημερομηνίες προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα με την υγειονομική κρίση ενώ συμπλήρωσε ότι κάποιοι έκαναν συγκεντρώσεις αγνοώντας τις αποφάσεις της κυβέρνησης. «Το δικαίωμα της πολιτικής διαμαρτυρίας είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο. Εκεί που κάποιοι κρίνουν ότι πρέπει να διαμαρτυρηθούν συλλογικά, υπάρχει απαίτηση να τηρούνται οι κανόνες και τα μέτρα προστασίας. Θα πρέπει να τηρούνται τα μέτρα για την προστασία της ζωής των συμμετεχόντων».

«Η νέα καθημερινότητα θα είναι πιο σύνθετη και θα πρέπει να προσέχουμε ακόμη περισσότερο. Τη Δευτέρα περνάμε στην επόμενη φάση: θα έχουμε και νέα κρούσματα και ανάγκη νοσηλείας και ανθρώπους που θα δώσουν τη μάχη για την καθημερινότητά τους», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς και συμπλήρωσε: «Από Δευτέρα δεν θα τελειώσουμε με τον κοροναϊο, παραμένει κρίσιμη η κατάσταση».

Αναφορικά με τη χρήση μάσκας, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι υπάρχουν απαντήσεις που αλλάζουν, ακριβώς επειδή ο κόσμος αναζητά ακόμη λύσεις, όπως και η επιστημονική κοινότητα. «Η Ελλάδα τα πάει καλά και έχει γίνει θετικό παράδειγμα. Από Δευτέρα ισχύει ότι η μάσκα είναι υποχρεωτική σε ΜΜΜ, ασανσέρ, διαγνωστικά κέντρα και ιατρεία ή νοσοκομεία για τους πολίτες».

Ακόμη, αναφέρθηκε σε εργαζόμενους σε κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής, σούπερ μάρκετ και ιατρεία, όπου είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας ή το κάλυμμα προσώπου. Οι υπάλληλοι γραφείου είναι προαιρετικό αλλά επιθυμητό να φορούν μάσκα.