Με τη «συνταγή» του Πάσχα υποδέχθηκε η χώρα τον Μαϊο, καθώς εξακολουθούν να βρίσκονται σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα για την διασπορά του κοροναϊού, με την φετινή Πρωτομαγιά να μην θυμίζει σε τίποτα τις προηγούμενες.

Από νωρίς το πρωί και παρά το γεγονός πως και χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ξεκαθάρισε και χθες πως θα περάσουμε την Πρωτομαγιά διαφορετικά είτε στο σπίτι είτε μια βόλτα γύρω από αυτό, στην περιοχή του Φλοίσβου παρατηρείται έντονη κινητικότητα.

Την ίδια στιγμή η ΕΛΑΣ εφαρμόζει από το πρωί την τακτική που ακολούθησε τις ημέρες του Πάσχα για αποτροπή άσκοπων μετακινήσεων εν όψει του τριημέρου της Πρωτομαγιάς.

Ποδήλατα, περιπατητές, αλλά και κολυμβητές έκαναν την εμφάνισή τους στο Φλοίσβο δημιουργώντας νέες εικόνες συνωστισμού, μια ανάσα πριν αρθούν τα περιοριστικά μέτρα στις 4 Μαΐου, όπως είχε ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του στις 28 Απριλίου.

Παρά την έντονη παρουσία του κόσμου, όπως φαίνεται στο MEGA, οι περισσότεροι τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας.

Ωστόσο, θεωρείται σίγουρο πως όσο θα περνάει η ώρα ο κόσμος θα αυξάνεται.

Η Πρωτομαγιά στην… ταράτσα

Οι Θεσσαλονικείς βρήκαν διαφορετικούς τρόπους να γιορτάσουν την αργία από τις ταράτσες τους.

Δύο γυναίκες βγήκαν στη ταράτσα τους και με σύμμαχο τον ηλιόλουστο καιρό, γυμνάστηκαν από εκεί, ξεφεύγοντας για λίγο από το σπίτι, τηρώντας τα μέτρα τα οποία θα ισχύσουν στο ακέραιο έως τη Δευτέρα.

Μετά το διαφορετικό από τα προηγούμενα Πάσχα, λόγω των μέτρων, και σήμερα Πρωτομαγιά, πολλοί είναι οι Θεσσαλονικείς σύμφωνα με το GRTimes που επέλεξαν να γιορτάσουν την αργία της ψήνοντας στις ταράτσες τους.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, δεκάδες ταράτσες πολυκατοικιών μετατράπηκαν σε υπαίθριες ψησταριές.