Νέα περιστατικά με πυροβολισμούς από μέλη της τουρκικής στρατοχωροφυλακής σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στον Έβρο.

Τα περιστατικά έλαβαν χώρα στην περιοχή του Τυχερού, με το πρώτο να καταγράφεται λίγο μετά τις 10 το βράδυ.

Συγκεκριμένα, δύο φουσκωτά της τουρκικής στρατοχωροφυλακής με δύο επιβάτες το καθένα κινήθηκαν βόρεια κατά μήκος του ποταμού και πυροβόλησαν στον αέρα και μια φωτοβολίδα προσγειώθηκε σε ελληνικό έδαφος.

Το δεύτερο συμβάν καταγράφηκε δύο λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, όταν ένα φουσκωτό της τουρκικής στρατοχωροφυλακής, στο οποίο επίσης επέβαιναν δύο άτομα απέπλευσε από το Τυχερό και κινήθηκε βόρεια. Οι επιβάτες έριξαν εκφοβιστικά πυρά στον αέρα.

Καμία από τις βάρκες δεν είχε φωτεινές ενδείξεις.

Τούρκος στρατιώτης πυροβόλησε Γερμανούς της FRONTEX στον Έβρο

Δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel» κάνει αναφορά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα σε σοβαρό περιστατικό που, όπως αναφέρει, σημειώθηκε στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο.

Σύμφωνα με έγγραφο που φέρεται να έχει στην κατοχή του το γερμανικό περιοδικό, υπήρξε περιστατικό πυροβολισμού από τούρκο στρατιώτη εναντίον της ελληνικής πλευράς και Γερμανών οι οποίοι συμμετέχουν στην ομάδα της FRONTEX.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι ο τούρκος στρατιώτης έριξε έναν πυροβολισμό και επέστρεψε στη σκηνή του κάνοντας μια άσεμνη χειρονομία. Στη συνέχεια, έξι στρατιώτες βγήκαν και προέταξαν τα όπλα τους χωρίς να ακουστεί κάποιος άλλος πυροβολισμός.

Το περιστατικό επιβεβαιώνεται από τον αρμόδιο υπουργό της Γερμανίας, ο οποίος ανέφερε ότι τούρκος στρατιώτης πυροβόλησε στις 7:15 το απόγευμα της Τρίτης όταν γερμανοί αξιωματικοί βρίσκονταν στην ελληνική πλευρά των συνόρων. Οι Γερμανοί βρίσκονται στην Ελλάδα ως μέρος της αποστολής της FRONTEX.