Στις 15 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια και στις 16 για τα Επαγγελματικά ξεκινούν οι φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, στην ημερήσια ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία του κοροναϊού στη χώρα μας.

Η σχολική χρονιά για τα γυμνάσια θα παραταθεί έως τις 12 Ιουνίου, ενώ η σχολική χρονιά εξετάζεται να ξεκινήσει νωρίτερα για τις δύο βαθμίδες της εκπαίδευσης, από την 1η Σεπτεμβρίου, ενώ παράλληλα η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι δεν θα διεξαχθούν προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις. 

Η υπουργός ανακοίνωσε ότι στις 11 Μαΐου επιστρέφουν στα σχολεία οι μαθητές της Γ' Λυκείου, ακολουθούν μια εβδομάδα μετά οι μαθητές της Α' και Β' Λυκείου και των Γυμνασίων. Παράλληλα ανακοίνωσε την παράταση στην αναστολή λειτουργίας των Δημοτικών και Νηπιαγωγείων.

Επιπλέον η υπουργός ανακοίνωσε πως το κεντρικό σύστημα επανόδου των μαθητών στα θρανία θα βασίζεται σε εκ περιτροπής προσέλευση των μαθητών στα σχολεία ανά ημέρες. Δηλαδή οι μισοί μαθητές κάθε τμήματος θα πηγαίνουν Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή και οι υπόλοιπο μισοί Τρίτη - Πέμπτη. 

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα