Μία εισήγηση που αλλάζει πλήρως τα δεδομένα για τον τουρισμό έφτασε, σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, στο αρμόδιο υπουργείο Τουρισμού, σύμφωνα με την οποία προτείνεται ο αποκλεισμός των τουριστών που προέρχονται από τη γειτονική Ιταλία, τη χώρα που κατά γενική ομολογία αντιμετώπισε το μεγαλύτερο πρόβλημα με την πανδημία.

Ο φόβος, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι το ενδεχόμενο να παρουσιαστεί κρούσμα σε ξενοδοχείο το οποίο ναι μεν λειτουργεί, αλλά με αυστηρά πρωτόκολλα, και το ξενοδοχείο να πρέπει στη συνέχεια να ακολουθήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες. Οι διαδικασίες αυτές εκτός του ότι θα έχουν μεγάλο κόστος, μπορούν να προκαλέσουν και ανεπανόρθωτη ζημιά στην εικόνα της χώρας, η οποία προς το παρόν είναι πολύ καλή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η εισήγηση ενδεχομένως να αφορά και άλλες γειτονικές χώρες και ο λόγος που έγινε πρώτα για την Ιταλία, είναι η εγγύτητα στα νησιά του Ιονίου, τα οποία αποτελούν έναν σταθερό προορισμό για τους κατοίκους της γειτονικής χώρας.

Όλα αυτά, τη στιγμή που το τοπίο για τις διεθνείς πτήσεις και τα πρωτόκολλα που θα ισχύουν στα αεροδρόμια παραμένει εξαιρετικά ρευστό. Από την άλλη, οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε να αποτρέψουν τους πολίτες τους από το να κάνουν διακοπές σε άλλες χώρες, σε μία προσπάθεια να κρατήσουν εντός συνόρων τα χρήματα που θα δαπανούνταν σε άλλη χώρα.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα