Προβληματισμό προκάλεσε στους ειδικούς η περίπτωση μιας γυναίκας, η οποία ενώ ιάθηκε από τον κοροναϊό, ξανά βρέθηκε θετική στον Covid-19.

Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Mag», Ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου των Σερρών, Αντώνης Αντωνιάδης, χαρακτήρισε τον κορωνοϊό «νέο ιό τον οποίο τώρα όλοι μαθαίνουμε».

«Ανάλογα περιστατικά επαναλοίμωξης εμφανίστηκαν στην Κορέα. Τότε δημιουργήθηκαν ερωτηματικά εάν ήταν επανανόηση ή αστοχία στα τεστ. Το περιστατικό της Ελληνίδας ήταν επανανόσηση. Πράγματι κάποιοι ασθενείς ενδέχεται να ξανά νοσήσουν. Το ερώτημα είναι εάν επαναμολύνθηκε από κάποιον άλλο ή εάν ο ιός παρέμενε μέσα της και αναζοπυρώθηκε εκ νέου» ανέφερε σχετικά.

Παράλληλα, σε ότι αφορά την άρση των περιοριστικών μέτρων, ο γιατρός επισήμανε ότι αυτά πρέπει να ακολουθήσουν συγκεκριμένη σειρά.

«Η απόσυρση πρέπει να γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε ο ρυθμός εξάπλωσης του κορωνοϊού να παραμείνει χαμηλός. Να αποσυρθούν μέτρα που θα βοηθήσουν στην επανεκκίνηση της οικονομίας, εθνικής και ατομικής. Ακόμα, να αρθούν τα μέτρα που θα βοηθήσουν στην αποσυμφόρηση της ψυχολογίας του κόσμου. Και στο τέλος να αρθούν τα μέτρα για τη δημιουργία αντισωμάτων γιατί εκεί υπάρχουν πολλά ερωτήματα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Αντωνιάδης επισήμανε την ανάγκη για μαζικά διαγνωστικά τεστ στον πληθυσμό πριν την άρση των περιοριστικών μέτρων.