Εισαγγελική έρευνα διεξάγεται μετά τις καταγγελίες για απόκρυψη κρουσμάτων κοροναϊού, στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλη Γιαννακό, να υποστηρίζει μιλώντας στο MEGA, πως υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση στην λήψη των απαραίτητων μέτρων.

Συγκεκριμένα ο κ. Γιαννάκος μιλώντας στην εκπομπή «LIVE NEWS» ανέφερε χαρακτηριστικά πως:

«Την Δευτέρα του Πάσχα ενημερωθήκαμε από τους εργαζόμενους του νοσοκομείου της Νίκαιας, ότι την Μ. Πέμπτη ένας ειδικευόμενος γιατρός της β’ παθολογικής του νοσοκομείου, βρέθηκε θετικός στον κοροναϊό και μάλιστα φαίνεται πως είναι επαφή όχι από το νοσοκομείο της Νίκαιας αλλά από το Αττικό.

Εμείς έχουμε ζητήσει οι κλινικές να κλείνουν αμέσως για απολύμανση. Αλλά καθυστέρησε πολύ να κλείσει η κλινική. Από την Μ. Πέμπτη μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα η κλινική λειτουργούσε και την Τρίτη του Πάσχα ένας ακόμα γιατρός βρέθηκε θετικός στον ιό.

Υπάρχει ανησυχία στους εργαζόμενους γιατί δούλευαν κανονικά μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα χωρίς να έχουν ενημερωθεί.

Εργαστηριακός έλεγχος στο προσωπικό έγινε μετά τη Δευτέρα του Πάσχα. Δεν εφαρμόστηκε η καραντίνα. Έγινε έλεγχος εργαστηριακός στους ασθενείς και είναι όλοι αρνητικοί».

Δείτε στο παρακάτω βίντεο όσα δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ μιλώντας στο MEGA