Με ανοιξιάτικες εκπλήξεις κλείνει η βδομάδα, καθώς ο καιρός γίνεται πιο γλυκός τις επόμενες μέρες, με ήλιο και άνοδο της θερμοκρασίας.

Το Σάββατο θα επικρατήσουν πολύ καλές καιρικές συνθήκες. Η μέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα. Θα αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας κάποιες διάσπαρτες νεφώσεις αραιές, και προς το μεσημεράκι απόγευμα θα πυκνώσουν τοπικά γύρω από τους ορεινούς όγκους της ηπειρωτικής χώρας. Σε γενικές γραμμές καλοκαιρία, με περισσότερη λιακάδα στην νησιωτική χώρα.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι σε άνοδο σε όλη τη χώρα, 20-22 βαθμούς στο Ιόνιο και τη δυτική Ελλάδα, μέχρι 23 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Στο Αιγαίο λίγο πιο χαμηλές οι μέγιστες συγκριτικά με τις υπόλοιπες περιοχές 18-20 και τοπικά στη νότια Κρήτη 22 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί-βορειοδυτικοί 4-5 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά βοριάδες, βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 3-5 και τοπικά 6 μποφόρ στα κεντρικό Αιγαίο. Μόνο στα Δωδεκάνησα θα διατηρηθούν σε βόρειες διευθύνσεις μέχρι 7 μποφόρ όλη την ημέρα.

Στην Αττική περιμένουμε αίθριο καιρό, με λιακάδα και αραιές νεφώσεις προς το μεσημεράκι. Η θερμοκρασία σε άνοδο από 11-23 βαθμούς με ανέμους βόρειους που γρήγορα θα στραφούν σε νοτιάδες 3-4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη παρόμοιες καιρικές συνθήκες, ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Στο Θερμαϊκό κυρίως νοτιάδες 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία στην πόλη από 10-20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην εξέλιξη του καιρού, την Κυριακή θα συνεχιστεί η καλοκαιρία με λίγες τοπικές νεφώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας και το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα βόρεια ορεινά της χώρας. Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο ακόμα και θα διατηρηθεί σε αυτά τα επίπεδα και τις επόμενες μέρες και οι άνεμοι στα πελάγη νότιοι σε εντάσεις 3-5 και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ.

Κλείνοντας, την Δευτέρα στο ίδιο ανοιξιάτικο μοτίβο θα συνεχιστεί ο καιρός με λιακάδα και απογευματινές μπόρες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, με ένα ελαφρύ νοτιαδάκι στα 3-4 μποφόρ στο Αιγαίο, ΒΔ μέχρι 5 στο Ιόνιο.