Από την αρχή της πανδημίας προτεραιότητα της Υφυπουργού Δόμνας Μιχαηλίδου, αρμόδιας για τον ευαίσθητο τομέα της Πρόνοιας ήταν η θωράκιση των κλειστών προνοιακών δομών που φιλοξενούν συμπολίτες μας με αναπηρίες, χρόνια νοσήματα, εγκαταλελειμμένα παιδιά και βρέφη. Στο πλαίσιο αυτό προκηρύχθηκαν 500 θέσεις έκτακτου επικουρικού προσωπικού για την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού των δομών προκειμένου να καλυφθούν τυχόν ανάγκες που θα προκύψουν από την χορήγηση αδειών «ειδικού σκοπού» και να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των δομών.

Σε στενή συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Υγείας (ΕΟΔΥ) και τις διοικήσεις των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας, πραγματοποιείται προληπτικός έλεγχος με τεστ στο προσωπικό όλων των δομών για να αποφευχθεί η διασπορά του ιού σε δομές που φιλοξενούν ευπαθείς ομάδες, με χρόνια νοσήματα σε πολλές περιπτώσεις, και άρα υψηλού κινδύνου.

Μετά την ανίχνευση θετικού περιστατικού σε βρεφονηπιοκόμο του Κέντρου Βρεφών «Η Μητέρα», άμεση ήταν η αντίδραση της Υφυπουργού Δόμνας Μιχαηλίδου καθώς και της διοίκησης του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Αττικής, στο οποίο υπάγεται το Κέντρο Βρεφών, ώστε να πραγματοποιηθούν τεστ, τόσο σε όλους τους εργαζόμενους όσο και στα βρέφη, για την αποφυγή της μετάδοσης του ιού στη δομή. Όλα τα τεστ ήταν αρνητικά, ενώ πρόκειται να επαναληφθούν το επόμενο διάστημα.