Η γερμανική εφημερίδα Bild με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της αποθεώνει την Ελλάδα και την προτείνει ως το ιδανικό μέρος για διακοπές. Συγκεκριμένα την εντάσσει μέσα στα οκτώ καλύτερα μέρη για το καλοκαίρι, όμως εν μέσω πανδημίας επικρατεί προβληματισμός αν και οι υπόλοιπες εφτά προτεινόμενες χώρες τα έχουν καταφέρει τόσο καλά με τον κοροναϊό, όσο η Ελλάδα.

 Σε άρθρο της η γερμανική εφημερίδα διερωτάται πού μπορεί να πάει κανείς διακοπές ενώ συνεχίζεται ο εφιάλτης Covid- 19 σε πολλές χώρες παραθέτοντας μία λίστα με τους ιδανικούς προορισμούς.

 Ορισμένες χώρες, όπως η Ελλάδα , η Κροατία, η Αυστρία και η Ελβετία, είναι κατάλληλοι προορισμοί για τους Γερμανούς τουρίστες καθώς με τα περιοριστικά μέτρα που έλαβαν έγκαιρα οι αρχές, κατάφεραν να μην υποστούν σοβαρό πλήγμα από τον κορανοϊό.

 «Σε ορισμένες χώρες, κάποιοι σκέφτονται να ανοίξουν μόνο το 40% των ξενοδοχείων τους», γράφει επίσης η γερμανική εφημερίδα.

 Επικαλούμενο υψηλόβαθμο στέλεχος της γερμανικής κυβέρνησης, η εφημερίδα «Bild» επισημαίνει πως υπάρχει αισιοδοξία ότι για φέτος η τουριστική περίοδος δεν θα χαθεί εντελώς.

 Η ανταποκρίτρια της γερμανικής εφημερίδας Λιάνα Σπυροπούλου επισημαίνει χαρακτηριστικά:

 «Πάνω από το ένα τρίτο των τουριστών ταξιδεύουν με το αυτοκίνητο στην κεντρική και την δυτική Ευρώπη από χώρες όπως η Γερμανία που έχουν χειριστεί πολύ καλά την κρίση της πανδημίας. Ετσι λοιπόν θα είναι οι πρώτοι αυτοί που θα έρθουν».

 «Η υψηλή σεζόν για την Ελλάδα ξεκινά σχετικά αργά, από τον Ιούλιο έως το τέλος Σεπτεμβρίου, κατά συνέπεια οι αρχές έχουν ακόμη χρόνο για να λάβουν όλα τα απαραίτητα υγιειονομικά μέτρα σε ότι αφορά τους τουρίστες που θα υποδεχθούν», γράφει η γερμανική εφημερίδα «Bild» και προσθέτει:

 «Επιπλέον, εάν κάποιος προτιμήσει να ταξιδέψει αεροπορικώς στην Αθήνα, θα μπορούσε, και, για παράδειγμα, μέσω της Ryanair. Θα ήταν όμως πιθανότατα απαραίτητη μία καραντίνα 14 ημερών. Επίσης το σχέδιο της κυβέρνησης για την καλοκαιρινή περίοδο προβλέπει και διαγνωστικά τεστ. Ίσως κι ένα πιστοποιητικό υγείας για τους ταξιδιώτες».


ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα