Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας δήλωσε πως από την περιοχή πήραν 177 δείγματα από δυνητικές επαφές των 150 ατόμων που βρέθηκαν θετικοί.

«Το πρωτόκολλο εφαρμόζεται, η υγειονομική περίθαλψη και η συνέχειά της που αφορά στη δομή αλλά και στην ευρύτερη περιοχή έχει εξασφαλιστεί, η τροφοδοσία της δομής έχει εξασφαλιστεί. Όσοι εμπλέκονται, ο καθένας έχει αναλάβει το μικρό ή το μεγάλο κομμάτι της δουλειάς που του αντιστοιχεί και νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά» τόνισε ο υφυπουργός. «Τα μέτρα που πήραμε χθες εφαρμόζονται στο ακέραιο και νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά», είπε χαρακτηριστικά.

Σήμερα Τετάρτη, ολοκληρώθηκε άλλη μία σύσκεψη, ενώ όλο το βράδυ τα κλιμάκια της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ εργάζονταν πάνω στο κομμάτι των ιχνηλατήσεων.

Όπως τόνισε ο υφυπουργός, αύριο το πρωί θα είναι σε θέση να έχουν μία πλήρη εικόνα. «Αυτό που πρέπει να τονιστεί για άλλη μία φορά είναι ότι για τις επόμενες ημέρες πρέπει όλοι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής να παραμείνουν στο σπίτι τους, και ειδικά όσοι έχουν κάποια νοσήματα ή όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες» ανέφερε.

Σημειώνεται ότι, ο Νίκος Χαρδαλιάς απηύθυνε έκκληση να προστατεύσουμε τις οικογένειές, τους γονείς μας και τους παππούδες μας. «Ας τους κρατήσουμε στο σπίτι, είναι πολύ σημαντικό τα μέτρα αυτά να εφαρμοστούν στο ακέραιο. Εφόσον εφαρμοστούν τα μέτρα νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά και θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα που και χρειάζεται και αρμόζει στην πολύ όμορφη αυτή περιοχή», κατέληξε.

Η δειγματοληψία ξεκίνησε από το βράδυ της Τρίτης. Στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου κλήθηκαν περισσότεροι από 120 πολίτες, αναμεσά τους εργαζόμενοι σε τοπικές επιχειρήσεις αλλά και αστυνομικοί τους οποίους είτε είχαν επισκεφθεί οι αλλοδαποί που διαμένουν στη δομή είτε είχαν έρθει σε επαφή μαζί τους.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα