Οι νεκροί από τον κοροναϊό στην Ελλάδα ανέρχονται συνολικά σε 121, καθώς ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για την πανδημία, Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε πέντε νέους θανάτους, σήμερα, Τρίτη του Πάσχα.

Ο ίδιος ανακοίνωσε 156 νέα κρούσματα κοροναϊού, εκ των οποίων τα 150 καταγράφονται στη δομή μεταναστών στο Κρανίδι. Συνολικά, τα κρούσματα στη χώρα ανέρχονται σε 2.401.

Ακόμη, 59 άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι, ενώ 46 έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.  Η διάμεση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 67 έτη. Εξ αυτών 16 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 84,7% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Την ίδια ώρα, εξιτήριο από τις ΜΕΘ έχουν πάρει 46 ασθενείς.

Τι είπε για το Κρανίδι

Αναφερόμενος στο Κρανίδι, όπου βρίσκεται και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο κ. Τσιόδρας είπε πως 150 από τα 497 είναι θετικά κρούσματα. Πρόκειται για 148 φιλοξενούμενους της δομής και δύο εργαζομένους.

Συνέχισε λέγοντας πως συνεχίζεται η ιχνηλάτηση των επαφών των εργαζομένων και τόνισε πως η δομή ήταν σε καραντίνα από την Μ. Πέμπτη.

Στην περιοχή παραμένουν κλιμάκια του ΕΟΔΥ καθώς και την Πολιτικής Προστασίας.

Ακόμη, ανακοίνωσε πως μπαίνουν σε καραντίνα δύο χωριά του δήμου Μύκης. Πρόσθεσε, δε, ότι η δημοτική αρχή θα αναλάβει την τροφοδοσία των 250 κατοίκων των δύο οικισμών.

Όπως εξήγησε, η σχετική απόφαση ελήφθη καθώς ανιχνεύτηκαν πολλαπλά θετικά και ύποπτα κρούσματα στην περιοχή.

Για τον θάνατο του 35χρονου

Αναφερόμενος στον θάνατο ενός ανθρώπου στη χώρα μας, του 35χρονου στη Θεσσαλονίκη, είπε πως «οι νέοι ενήλικες έχουν ήπια κλινική εικόνα σε σχέση με ηλικιωμένους, αλλά δυστυχώς καταγράφονται και θάνατοι χωρίς να έχουν κάποιο άλλο πρόβλημα».

Όπως είπε, σε ορισμένες περιπτώσεις αποκαλύπτονται υποκείμενα νοσήματα, σε άλλες παραμένουμε με το ερωτηματικό.

Ο καθηγητής ανέφερε ως παράδειγμα τον έρπητα, λέγοντας πως είναι από τις λοιμώξεις που κάποιος την περνάει ελαφρά αλλά σε κάποιους προκαλεί εγκεφαλίτιδα με σοβαρές επιπλοκές, μέχρι και θάνατο.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα