Καθοδική δείχνει να είναι η πορεία των κρουσμάτων του κοροναϊού στη χώρα μας, καθώς σήμερα ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 10 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, στη χώρα με τα οποία ωστόσο ανεβαίνει ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων με κοροναϊό στην Ελλάδα, στα 2245 συνολικά.

Οι νεκροί στη χώρα μας από κοροναϊό φτάνουν στο σύνολο 117, καθώς μέχρι και την ενημέρωση από τον κ. Τσιόδρα  έξι συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους, ενώ λίγο μετά την ολοκλήρωση της ενημέρωσης, έγινε γνωστό ότι έφυγε από κοροναϊό κι ένας 86χρονος που νοσηλεύονταν στο ΑΧΕΠΑ. 

 Από τους θανόντες 30 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιπο άνδρες, με μέση ηλικία τα 74 έτη. Το 90,5% των θυμάτων του κοροναϊού είχαν κάποιο υποκείμενο νόσημα ή και ηλικία άνω των 70 ετών.

 Συνολικά 61 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, εκ των οποίων το 84% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι μεγάλη ηλικίας. Σαράντα τέσσερις ασθενείς εξήλθαν από ΜΕΘ.

Ο λοιμωξιολόγος αναφερόμενος στο κρούσμα σε έγκυο σε δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι, επεσήμανε πως έγιναν έλεγχοι σε όσους μένουν εκεί καθώς επίσης και στο προσωπικό. Ο ΕΟΔΥ έδωσε αναλυτικές οδηγίες.

«Βήμα-βήμα η άρση των μέτρων»

Σχετικά με την συζήτηση που έχει ξεκινήσει για τα πότε θα γίνει η άρση των μέτρων ο κ. Τσιόδρας σε σχετική ερώτηση που δέχτηκε απάντησε πως όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία των κρουσμάτων. Είναι θετική η εικόνα, όπως σημείωσε  ο λοιμωξιολόγος, όμως είναι κρίσιμη η δεδομένη στιγμή και οι επιστήμονες δεν μπορούν να βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα αν δεν δουν την καμπύλη να σταθεροποιείται.

Ωστόσο, για το πώς θα γίνει η άρση των μέτρων σημείωσε «βήμα-βήμα πήγαμε στο κλείσιμο, έτσι θα πάμε και στο άνοιγμα».

 



ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα