Ο γνωστός μετεωρολόγος Νίκος Καντερές με ανάρτηση στην σελίδα του στο Facebook γράφει για την μεταβολή του καιρού που έρχεται μετά την Κυριακή του Πάσχα.

Αισθητή ήταν η πτώση της θερμοκρασίας τη Μεγ. Τετάρτη και τη Μεγ. Πέμπτη από τη προερχόμενη από τη κεντρική Ευρώπη ψυχρή εισβολή, που κατρακύλησε τον υδράργυρο από 7 έως 12 βαθμούς.

Συγκριτικά με το περασμένο Σαββατοκύριακο ο υδράργυρος έπεσε από τους 24c στους 17c, στην Αθήνα από τους 26c στους 19c, στη Λαμία από τους 27c στους 15c και στο Άργος από τους 28c στους 21c.

Οι βοριάδες ενισχύθηκαν στα 8 μποφόρ, ενώ οι βροχές και τα χιόνια ήταν λίγα. Σήμερα Μεγ. Παρασκευή θα υπάρχει λιακάδα με λίγη αραιή συννεφιά, γνώριμη για την ημέρα, οι άνεμοι εξασθενούν και η θερμοκρασία στους 22 με 23 βαθμούς, ενώ το βράδυ δεν θα έχουμε την περιφορά του Επιταφίου.

Το Μέγα Σάββατο θα συνεχιστεί η καλοκαιρία με αρκετή ηλιοφάνεια, με ασθενείς ανέμους και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.

Το Πάσχα ο καιρός θα είναι ζεστός με υψηλές θερμοκρασίες και υγρός από το νοτιαδάκι, ενώ θα αναπτυχθεί αραιή συννεφιά καθώς πλησιάζει βαρομετρικό χαμηλό από τη Λιβύη.

Τη Δευτέρα του Πάσχα οι συννεφιές θα πυκνώσουν και μετά το απόγευμα θα δώσουν τοπικές βροχές και η θερμοκρασία θα πέσει λίγο.

Την Τρίτη του Πάσχα ο υδράργυρος θα πέσει και άλλο και οι βροχές θα είναι περισσότερες και θα χιονίσει στα βόρεια και κεντρικά ορεινά.

Τη Τετάρτη και την Πέμπτη (του Αγίου Γεωργίου) ο καιρός θα γίνει άστατος με τοπικές βροχές στα πεδινά και λίγα χιόνια στα ορεινά, αλλά θα υπάρχουν και διαστήματα με ήλιο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Την Παρασκευή και κυρίως το Σαββατοκύριακο προβλέπεται βελτίωση με διακοπή των φαινομένων και άνοδο της θερμοκρασίας. Πριν φύγει ο Απρίλιος μάλλον μας επιφυλάσσει κάτι άλλο.