Αναφορικά με την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 400€ σε 155 χιλιάδες μακροχρόνια άνεργους, τοποθετήθηκε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Κεντρικό Μαγκαζινο» με τη δημοσιογράφο Ανδριάνα Ζαρακέλη,ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Πρωτοψάλτης σημείωσε ότι «θα έχουμε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα η οποία θα ανοίξει μετά το Πάσχα στην οποία όποιος έχει ήδη καταχωρημένα στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού με τον ΟΑΕΔ μπορεί να τα επικαιροποιήσει, αν δεν έχει μπορεί να τα καταχωρήσει και εμείς μόλις πάρουμε όλες αυτές τις πληροφορίες αυτόματα θα στέλνουμε τα 400€ στους λογαριασμούς των δικαιούχων».

Δεν χρειάζεται να πάνε σε καμία υπηρεσία, δεν χρειάζεται να προσκομίσουν κανένα δικαιολογητικό, δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα πέρα από το να έχουν το IBAN που θέλουνε μέσα στον ΟΑΕΔ. Μόλις σηκώσουμε την πλατφόρμα που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα και δώσουμε μια προθεσμία σε όλους τους δικαιούχους να καταχωρίσουν τα στοιχεία τους ή να τα επικαιροποιήσουν εμείς άμεσα θα μπορέσουμε να προβούμε στην πληρωμή. Ευελπιστώ ότι μέχρι το τέλος του μήνα σίγουρα θα έχουν πληρωθεί αρκετοί από τους δικαιούχους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Ο διοικητής του ΟΑΕΔ επισήμανε ότι «όποιος έγινε μακροχρόνια άνεργος από την 1η Απριλίου του 2019 έως και την έκδοση της υπουργικής απόφασης και οι οποίοι δεν παίρνανε το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας όλοι αυτοί δικαιούνται 400€».

Αναφερόμενος στις νέες θέσεις εργασίας, ο κ. Πρωτοψάλτης δήλωσε: «Ξεκινάμε με το μεγάλο πρόγραμμα για δήμους και περιφέρειες 36.500 θέσεις το οποίο ευελπιστούμε ότι πολύ σύντομα θα ανοίξει για να γίνουν οι αιτήσεις. Αυτό είναι ένα 8μηνο πρόγραμμα το οποίο δίνει μια μοριοδότηση σε μακροχρόνια ανέργους και σε μονογονεϊκές οικογένειες. Αυτό θα ανοίξει τον Μάιο. Επίσης έχουμε άλλες 8.500 θέσεις για μακροχρόνια ανέργους, πάλι σε δήμους και περιφέρειες, αλλά για αυτούς που είναι 55 με 67 ετών και αυτό θα ανοίξει το Μάιο. Ταυτόχρονα όμως σκεφτόμαστε και την επόμενη μέρα και έχουμε σχεδιασμό προγραμμάτων που μόλις βγούμε από τα έκτακτα μέτρα και το τέλος της πανδημίας θα αρχίσουμε να ενεργοποιούμε μια σειρά από προγράμματα απασχόλησης τα οποία θα έχουν ως σκοπό να συνδράμουν στην ανάπτυξη της οικονομίας και την έξοδο από την κρίση».