Ακολουθώντας την ΟΝΝΕΔ στο δρόμο των συνεδριάσεων με τηλεδιάσκεψη, η ΔΑΠ ΝΔΦΚ Πάτρας διοργάνωσε την πρώτη πολιτική ακαδημία στην οποία συμμετείχαν από απόσταση, πάνω από 90 άτομα ταυτόχρονα. Το θέμα της ήταν διαχείριση της κρίσης που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού αλλά και την αντιμετώπισή της την επόμενη μέρα. Προσκεκλημένοι των φοιτητών ήταν ο βουλευτής επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας και καθηγητής του ΟΠΑ Χρήστος Ταραντίλης, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης ενώ σύντομο χαιρετισμό στα μέλη απεύθυναν ο Γραμματέας της ΚΕ ΟΝΝΕΔ Νίκος Σιαδήμας και ο Γραμματέας της ΔΑΠ ΝΔΦΚ Κώστας Τσιαγκλιώτης.

Ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Ταραντίλης ανέφερε μεταξύ άλλων στην συζήτησή του με τους φοιτητές πως είναι πολύ σημαντικό σε τέτοιες περιόδους η διαχείριση της κρίσης να γίνεται με τολμηρές αποφάσεις από την ηγεσία της χώρας όπως κατάφερε να κάνει η Ελλάδα, και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κάνοντας τη χώρα, παράδειγμα προς μίμηση.

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης συνεχάρη τα μέλη της ΔΑΠ για την πρωτοβουλία τους και δήλωσε: Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να δημιουργούμε σε τέτοιες συγκυρίες, ευκαιρίες για να γινόμαστε παραγωγικοί. Η Ελλάδα κατάφερε να καταρρίψει τους μύθους που την κυνηγούσαν για χρόνια, ότι δεν υπάρχει κράτος, ότι δεν μπορούν να γίνουν αλλαγές στη νοοτροπία μας, ότι το συλλογικό καλό δεν είναι σε προτεραιότητα. Και όλα αυτά τα κατορθώσαμε επειδή βρίσκεται στο τιμόνι της χώρας ένας ηγέτης που ανέλαβε το βάρος της ευθύνης και με τις γενναίες αλλά και δύσκολες αποφάσεις του κατάφερε να αντιμετωπίσει ένα τέτοιο πρωτοφανές φαινόμενο έγκαιρα και αποτελεσματικά, κάνοντας όλους τους πολίτες κοινωνούς της ίδιας προσπάθειας.