«Δεν θα χρεωθεί προφανώς στους γονείς το σχολικό για το διάστημα που είναι κλειστό το σχολείο, δεν θα χρεωθεί η σίτιση για το διάστημα που είναι κλειστά τα σχολεία και οποιαδήποτε άλλη ανά τιμή παροχή δεν τους δίνεται αυτή τη στιγμή», διευκρίνισε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Κεντρικό Μαγκαζινο» με τη δημοσιογράφο Ανδριάνα Ζαρακέλη, ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων, Χαράλαμπος Κυραϊλίδης.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κυραϊλίδης δήλωσε ότι «τα ιδιωτικά στις 23 Μαρτίου βγάλαμε μια δημόσια ανακοίνωση προς τους γονείς στην οποία ρητά δηλώναμε ξεκάθαρα και απόλυτα ότι δεν πρέπει να ανησυχούνε υπηρεσίες οι οποίες εξαιτίας του κορονοϊού και του γεγονότος ότι τα σχολεία είναι κλειστά, δεν θα τους χρεωθεί».

Ωστόσο ανέφερε ότι «σε περίπτωση όμως που τα σχολεία ανοίξουν και δοθεί μια παράταση προφανώς πλέον αλλάζει η διαδικασία και τα σχολικά θα ξαναβγούν στους δρόμους ...επομένως τώρα θέλει ηρεμία». «Πρέπει κάτι να μάθουμε από αυτή την κρίση, ηρεμία ψυχραιμία και λογική», τόνισε ο ίδιος.
«Όταν ανοίξουν με το καλό τα σχολεία οι γονείς εμπιστεύονται στα ιδιωτικά σχολεία τα παιδιά τους, ότι πιο σημαντικό έχουν στη ζωή τους και δεν θα μπουν στη διαδικασία να παζαρέψουν το σχολικό ή οτιδήποτε άλλο. Θέλει ψυχραιμία», σημείωσε ο κ. Κυραϊλίδης.

«Εμείς ήμασταν ξεκάθαροι πριν καν η κυβέρνηση μπει στη διαδικασία να νομοθετήσει. Έχουμε καλύψει όλα τα ενδεχόμενα ακόμα και στους μαθητές της Γ Λυκείου στο υποθετικό σενάριο ότι δεν ανοίγουν τα σχολεία καθόλου στους μαθητές αυτούς θα τους επιστραφεί το ποσό των υπηρεσιών που δεν παρείχαμε», διευκρίνισε παράλληλα.

Την ίδια στιγμή ο κ. Κυραϊλίδης τους καλεί σε δύο πράγματα: «Οτιδήποτε δεν παρέχουν να μην το χρεώσουνε αλλά να εξακολουθούν από τους γονείς και να τους ενημερώνουνε ότι τα βασικά δίδακτρα θα πρέπει να τα καταβάλουνε για ένα βασικό λόγο γιατί όλοι οι εκπαιδευτικοί από την πρώτη μέρα εργάζονται κανονικά, αμείβονται κανονικά από το σχολείο, το σχολείο πληρώνει κανονικά τις ασφαλιστικές τους εισφορές και συνεχίζεται όλη η οικονομική διαδικασία κανονικά».

Το σημαντικό όπως τόνισε ο ίδιος, «είναι η ψυχολογική υποστήριξη των παιδιών». «Μια γενιά ολόκληρη έχει βίαια εγκλειστεί μέσα στα σπίτια, έχει φοβίες, έχει ανασφάλειες, βιώνουνε την έννοια του θανάτου διογκωμένη μέσα από την τηλεόραση», ανέφερε.

«Εκεί πρέπει να σταθούμε, εμείς στα ιδιωτικά σχολεία έχουμε βάλει μπροστά τους ψυχολόγους, πρέπει και το δημόσιο, πρέπει η κα Κεραμέως να ασχοληθεί προσωπικά και να στείλει εθελοντές, υπάρχουν ψυχολόγοι που θέλουν να μπουν σε αυτή τη διαδικασία, να στηρίξουν τα παιδιά», υπογράμμισε.

«Τα παιδιά μας είναι το αύριο μας, το αύριο που περιμένουμε να αλλάξει πρέπει να το παραδώσουμε κατά το δυνατόν καλύτερο», τόνισε ο κ. Κυραϊλίδης.