Μάσκες προφύλαξης από τον κοροναϊο, ράβει ένας πρόσφυγας στην Ελλάδα, ο οποίος φιλοξενείται τους τελευταίους μήνες στα Τρίκαλα, μέσω του προγράμματος ESTIA, που υλοποιούν από κοινού η e-trikala (η αναπτυξιακή του Δήμου Τρικκαίων) με την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, από το 2017.

Ο Safar Saabo ξεκίνησε να ράβει μάσκες. Ράφτης ο ίδιος, καταξιωμένος και έμπειρος στη χώρα του, με δικό του κατάστημα για 25 χρόνια, ανέλαβε δράση εθελοντική και ουσιαστική. Στο πλευρό του η σύζυγός του και τα μεγαλύτερα από τα 5 παιδιά του, που ήδη μαθαίνουν ελληνικά σε σχολείο, βοηθούν στον καλό σκοπό: να προμηθευτούν σε πρώτη φάση μάσκες οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στα Τρίκαλα.



Τα υλικά τα προμήθευσε η e-trikala και ο Safar προσφέρει αυτό που μπορεί να προσφέρει, με τις δικές του δυνάμεις, σε έναν τόπο που τον φιλοξενεί, τόσο μακριά από την πατρίδα του. Ο ίδιος συνεχίζει να αποδεικνύει ότι η ανθρωπιά δεν γνωρίζει σύνορα, καθώς απευθύνεται αρχικώς στις προσφυγικές οικογένειες που διαμένουν στα Τρίκαλα, αλλά και στη συνέχεια στην τοπική, τρικαλινή κοινωνία, σε ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες.

Η συμμαχία ευθύνης επεκτείνεται, αποκτά νόημα και νέα διάσταση σε καιρούς δύσκολους. Όπως τόνισε και ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, «Πιστεύουμε ακράδαντα πως μία τέτοια κρίση μπορεί να ξεπεραστεί. μόνο όταν είμαστε ενωμένοι και ο ένας βοηθάει τον άλλον». Ο Safar συμβάλλει με το δικό του λιθαράκι σε αυτό. #ΜένουμεΣπίτι και προσφέρουμε στον συνάνθρωπο.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα