Για παράταση στα μέτρα περί προσωρινής απαγόρευσης της κυκλοφορίας έως τις 27 Απριλίου στις 06:00 το πρωί έκανε λόγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Υγείας.

Ο κ. Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε ότι αυτή η ενέργεια είναι απαραίτητη προκειμένου να προφυλαχτεί η υγεία όλων των πολιτών και συμπλήρωσε πως θα πρέπει, μετά τη λήξη των προσωρινών μέτρων, να βρισκόμαστε όλοι μαζί και πλάι στα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Μάλιστα, σημείωσε πως οι περιορισμοί δεν αφορούν συμπολίτες μας με χρόνια προβλήματα υγείας αλλά θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι θα πρέπει να έχουν το πιστοποιητικό ή τη γνωμοδότηση του γιατρού τους, ενώ αναφέρθηκε και στην τηλεφωνική γραμμή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης που έχει διαμορφωθεί για τους ανθρώπους που αισθάνονται την ανάγκη να κάνουν χρήση του.

Αναφέρθηκε ακόμη στην πρωτοβουλία Θεοδωρικάκου για το city-solidarity.gov.gr και το animal-solidarity.gov.gr που αφορούν τη συλλογή τροφίμων αλλά και ειδών πρώτης ανάγκης. Το πρώτο πρόγραμμα, όπως εξήγησε, αφορά τους συμπολίτες μας ενώ το δεύτερο τα αδέσποτα αλλά και δεσποζόμενα κατοικίδια ζώα.

«Ενώ η πλειοψηφία των πολιτών με επιμονή και υπομονή μένει σπίτι. Κάποιοι έχουν την τάση να κάνουν χωρίς λόγο παραβιάσεις. Δεν θα μείνουμε απαθείς θεατές σε τέτοια στάση. Αυτοί οι λίγοι με περισσή ανευθυνότητα παραβλέπουν την προειδοποίηση και θέτουν σε κίνδυνο και τη δική τους ζωή και τη ζωή των συνανθρώπων τους. Δεν αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει γύρω τους στον κόσμο; Θα δείξουμε μηδενική ανοχή», κατέληξε.