Το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» έχει προχωρήσει ήδη στο σχεδιασμό δράσεων με τα κονδύλια που είχαν προϋπολογιστεί για τους εορτασμούς του Επετειακού Έτους «Θερμοπύλες – Σαλαμίνα 2020».  Στόχος η ανακούφιση και η στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων αυτές τις δύσκολες ώρες που βιώνει η χώρα μας.  Μέσα στις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί αποστολή τροφίμων σε κοινωνικές ομάδες που χρήζουν άμεσης στήριξης όπως ηλικιωμένοι, άστεγοι και άρρωστοι συμπολίτες μας, καθώς και σε εκείνους που δεν έχουν εισόδημα λόγω της επιδημίας κορωνοίου. 

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί διανομή τροφίμων σε άπορες οικογένειες των 7 Δήμων που υπάγονται στην Μητρόπολη Νικαίας (Πέραμα, Κερατσίνι, Νίκαια, Κορυδαλλός, Αιγάλεω, Αγ. Βαρβάρα, Χαιδάρι) καθώς και σε άλλες ενορίες της Αττικής.  Επίσης σε άπορες οικογένειες της Κάτω Κηφισιάς καθώς και σε Δομές Αστέγων του Πειραιά και της Κορίνθου.  Θα ακολουθήσουν γηροκομεία και ορφανοτροφεία.

Παράλληλα, το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» έχει ξεκινήσει μια σειρά επικοινωνιών και επαφών με τους αρμόδιους φορείς για να εντοπιστούν επιπλέον  ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν βραχυπρόθεσμα αλλά και μακροπρόθεσμα.  Στόχος του Ιδρύματος είναι να σταθεί στο πλευρό εκείνων που αυτή τη στιγμή πλήττονται περισσότερο από την πανδημία.

 Όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν θα πραγματοποιηθούν με μέτρο και σεμνότητα οι εορτασμοί για το Επετειακό Έτος «Θερμοπύλες – Σαλαμίνα 2020» με νέα κονδύλια.

Στην εθνική αυτή προσπάθεια δίνει δυναμικό παρών και το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» που εδώ και 30 χρόνια προσφέρει στα παιδιά με καρκίνο αλλά και σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.  Με πρωτοβουλία της Προέδρου κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη τα χρήματα του Κοινωνικού Ταμείου της ΕΛΠΙΔΑΣ για το 2020 θα δοθούν για τη στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν από τον κορωνοιό.     Επιπλέον, στόχος της κυρίας Βαρδινογιάννη είναι σημαντικό μέρος των δράσεων της «ΕΛΠΙΔΑΣ» να αποτελέσει  και η στήριξη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της χώρας που αυτή τη στιγμή δίνει έναν υπεράνθρωπο αγώνα προκειμένου να κρατηθεί η χώρα όρθια. 

Αξίζει να σημειωθεί πως καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου πρωταρχικός στόχος της «ΕΛΠΙΔΑΣ» παραμένει η απρόσκοπτη λειτουργία του Ογκολογικού Νοσοκομείου όπου νοσηλεύονται τα πιο ευάλωτα παιδιά και είναι για ολόκληρη την οικογένεια της «ΕΛΠΙΔΑΣ» δέσμευση ζωής να τα προστατεύσουμε.



Η δήλωση της Μαριάννας Βαρδινογιάννη:

Η ανάθεση από τον Πρωθυπουργό κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη της Προεδρίας της Τιμητικής Κοσμητείας του Επετειακού Έτους «Θερμοπύλες-Σαλαμίνα 2020» αποτελεί για εμένα μια μεγάλη τιμή, αλλά και μια μεγάλη ευθύνη:  να τιμήσουμε όχι μόνο το παρελθόν, αλλά κυρίως να τιμήσουμε το παρόν.

Συναισθανόμενη το βάρος αυτής της ευθύνης, και δεδομένων των τραγικών για την χώρα μας συνθηκών, έλαβα την απόφαση όλα τα κονδύλια που είχαν προϋπολογιστεί από το Ίδρυμά μας για τις δράσεις του Επετειακού Έτους να χρησιμοποιηθούν προκειμένου να στηριχθεί η πατρίδα αυτές τις δύσκολες στιγμές. 

Τιμάμε τους προγόνους μας, αλλά αυτή τη στιγμή προέχει η πατρίδα μας και οι συνάνθρωποί μας.  Αυτή είναι η προτεραιότητα μου: να σωθούν οι ζωές αυτών που κινδυνεύουν και όσων είναι περισσότερο εκτεθειμένοι στον κίνδυνο.