Στην προβλήτα 12 στο Λιμάνι του Πειραιά βρέθηκε, σήμερα το πρωί, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, προκειμένου να επιθεωρήσει το επιβατηγό οχηματαγωγό «Βενιζέλος».

Ο κ. Χαρδαλιάς οριστικοποίησε όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν την εκκένωση στη μεταφορά επιβατών. Σημείωσε ότι τα δύο δείγματα που ήταν χθες αμφιλεγόμενα, σήμερα έδειξαν ότι είναι αρνητικά και, υπό αυτό το πρίσμα, συνολικά 121 επιβάτες ήταν θετικοί (δύο στο νοσοκομείο και 119 στο πλοίο) και 261 αρνητικοί. Μάλιστα, οι αρνητικοί είχαν καταγωγή από την Τουρκία, την Ινδονησία, την Ουκρανία, την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τις ΗΠΑ, το Κιργιστάν και τη Λευκορωσία.

Ακόμη, σημείωσε ότι θα παραμείνουν για 14 ημέρες σε καραντίνα παρακολουθούμενοι από ειδικό κλιμάκι ενώ οι 31 Έλληνες θα παραμείνουν ως πλήρωμα υποστήριξης. «Η διαχείριση των συγκεκριμένωn σημαίνει ότι, μόλις ολοκληρωθεί η καραντίνα, αυτή θα συνεχιστεί για άλλες 14 ημέρες. Όλων η υγεία είναι σημαντική και όλοι οι θετικοί είναι σχεδόν ασυμπτωματικοί».

Τόνισε ακόμη ότι οι 230 επιβάτες με αρνητικό δείγμα στις 19:00 θα μεταφερθούν σε 3 διαφορετικά ξενοδοχεία - διαδικασία που θα ολοκληρωθεί μέχρι αργά το βράδυ. «Θα οδηγηθούν σε 3 διαφορετικά σημεία της Αττικής για 14 ημέρες», σημείωσε ο υφυπουργός.

Τέλος, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι είναι κοινό στοίχημα η αντιμετώπιση της πανδημίας. Ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε ακόμη ότι «στη μάχη ο καθένας έχει τον ρόλο του» ενώ συμπλήρωσε πως «αυτό το αντιλαμβάνεται η πλειοψηφία των πολιτών και ο κρατικός μηχανισμός λαμβάνει μέτρα για προστασία από τον ιό και προστασία της υγείας».