«Τα δύσκολα θα τα αντιμετωπίσουμε μετά τη λήξη του συναγερμού στη λειτουργία της οικονομίας και της κοινωνίας», διευκρίνισε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 Fm και στην εκπομπή «Mea Culpa» με το δημοσιογράφο και βουλευτή Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μίχαλος τόνισε ότι «μέχρι και τη λήξη αυτής της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης στην ουσία χρειάζεται μια αμυντική στάση δηλαδή την εξασφάλιση στο βαθμό των δυνατοτήτων του κρατικού προυπολιγισμού, των εργαζομένων και των ασφαλιστικών τους εισφορων, την αναβολή των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων οι οποίες βίωσαν τον ξαφνικό θάνατο από τη μια μέρα στην άλλη».

«Θεωρώ ότι το χρησιμότερο είναι να χρησιμοποιήσουμε αυτό το χρόνο έτσι ώστε να σχεδιάσουμε, να συμβουλευτούμε και να καταλήξουμε σε μηχανισμούς στήριξης οι οποίοι όμως θα λειτουργήσουν από την πρώτη μερα λήξης του συναγερμού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αναφέρομαι σε κεφάλαια κίνησης, τα οποία ο αρμόδιος υπουργός κανοτας χρήση της αναπτυξιακής τράπεζας και αναπτύσσοντας το μοντέλο της αναπτυξιακής τράπεζας να λειτουργήσει αυτό το εργαλείο», εξήγησε ο ίδιος.

Την ίδια στιγμή ο κ. Μίχαλος δήλωσε ότι «ευελπιστώ στα 5 δις τα οποία ακούστηκαν χθες και ευελπιστώ ότι αυτό θα μπορέσει να αυξηθεί και στα 10 δις τα οποία θα λειτουργήσουν ως εγγύηση του δημοσίου για τα δάνεια».

«Τα δύσκολα θα τα αντιμετωπίσουμε μετά τη λήξη του συναγερμού στη λειτουργία της οικονομίας και της κοινωνίας για αυτό και εγώ λέω να γίνει χρήση αυτού του χρονικού διαστήματος ώστε να έχουμε όλα τα απαραίτητα εργαλεία σε θέση λειτουργίας την επόμενη μέρα», τόνισε.