Σε λειτουργία τέθηκε η εφαρμογή για την άυλη συνταγογράφηση δίνοντας τη δυνατότητα στους πολίτες να λαμβάνουν τις ιατρικές συνταγές στο κινητό τους, χωρίς να χρειάζεται να τις προσκομίζουν στα φαρμακεία.

Η όλη διαδικασία θα γίνεται μέσω της εφαρμογής gov.gr. Οι πολίτες θα πρέπει να μπουν στην ιστοσελίδα και εκεί θα επιλέξουν την κατηγορία ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑ.

Στη συνέχεια την υποκατηγορία ΑΤΟΜΙΚΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΥΓΕΙΑΣ και εκεί θα υπάρχει η εφαρμογή για την άυλη συνταγογράφηση.

Για να εισέλθουν σε αυτήν οι πολίτες θα χρειαστούν τους προσωπικούς τους κωδικούς TAXISNET και ΑΜΚΑ.

Επίσης θα τους ζητηθεί το κινητό τηλέφωνο ή το e-mail για να τους αποσταλούν οι κωδικοί επιβεβαίωσης για την συνταγή.

Από εκεί και πέρα, όταν ο πολίτης ολοκληρώσει την εγγραφή του, όταν πηγαίνει στο γιατρό ή ακόμα αν τον πάρει απλά ένα τηλέφωνο θα τον ενημερώνει ότι θέλει άυλη συνταγή, δηλαδή χωρίς χαρτί.

Ο γιατρός θα την γράφει στην πλατφόρμα και ο πολίτης θα λαμβάνει ένα sms ή ένα mail στο κινητό του, το οποίο θα δείχνει στον φαρμακοποιό.

Ο φαρμακοποιός θα μπαίνει στην πλατφόρμα, θα βλέπει τη συνταγή και θα δίνει τα φάρμακα.

Πλέον η συνταγογράφηση θα είναι πιο απλή και άμεση, εξοικονομώντας χρόνο τόσο σε πολίτες όσο και σε γιατρούς και οι φαρμακοποιούς.

Η εφαρμογή γίνεται με πρωτοβουλία των Υπουργείων Υγείας και Ψηφιακής διακυβέρνησης. Μέχρι την Κυριακή είχαν εγγραφεί δεκάδες χιλιάδες πολίτες γεγονός που δείχνει την τεράστια ανταπόκριση του κόσμου.