Με μεγαλύτερη ένταση και αυστηρότητα, όπως είχε προαναγγελθεί, πραγματοποιούνται οι έλεγχοι της Aστυνομίας, προκειμένου να επιτηρηθεί η τήρηση της απαγόρευσης των μετακινήσεων.

Οι άνδρες της ΕΛΑΣ δεν ελέγχουν πλέον μόνο όσους μετακινούνται πεζοί ή εποχούμενοι, αλλά και τους επιβάτες Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου την περασμένη Δευτέρα μέχρι και χθες το μεσημέρι, έχουν βεβαιωθεί 8.441 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση ώστε να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία.

Κλείνει η παραλία της Θεσσαλονίκης μετά την κοσμοπλημμύρα της Δευτέρας

Τέσσερις είναι συνολικά οι θάνατοι στη βόρεια Ελλάδα από τον κοροναϊό.

Πρόκειται για δυο άντρες, έναν 56χρονο κι έναν 58χρονο, που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, έναν 56χρονο που νοσηλευόταν διασωληνωμένος στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο κι έναν 62χρονο απόστρατο αξιωματικό της πυροσβεστικής υπηρεσίας που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Συνολικά στην Ξάνθη, τα κρούσματα είναι 16, εκ των οποίων κι ένας φαντάρος από την 597η μηχανοκίνητη μονάδα και ο οποίος βρίσκεται σε καραντίνα. Κλείνει η παραλία της Θεσσαλονίκης Στη Θεσσαλονίκη, μετά την κοσμοπλημμύρα στην παραλία της πόλης, ο Δήμαρχος αποφάσισε το κλείσιμο της παραλίας για τις επόμενες 15 μέρες.


ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα