Σχήμα φαρμάκων, που πιθανότατα θα εμπεριέχει χλωροκίνη, θα δίνεται και στους ασθενείς του κοροναϊού που νοσούν με έντονα συμπτώματα, αλλά  παραμένουν στο σπίτι τους, ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Όπως αποκάλυψε ο λοιμωξιολόγος ήδη ετοιμάζεται ειδικό σύστημα-φόρμα που θα μπορεί να κάνει εύκολη την πρόσβαση του ασθενή, ο οποίος υπό αυστηρές ενδείξεις, θα λαμβάνει το σχήμα φαρμάκων.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας η Επιτροπή ενέκρινε ειδικό φαρμακευτικό κοκτέιλ που θα χορηγηθεί και σε ασθενείς με κοροναϊό που νοσηλεύονται στο σπίτι και όχι στο νοσοκομείο.

 Πρόκειται για ένα σχήμα φαρμάκων, το οποίο επέλεξε η αρμόδια επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας προκειμένου να χορηγηθεί τόσο σε ασθενείς που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία όσο και σε ασθενείς που βρίσκονται με έντονα συμπτώματα στο σπίτι.

Όπως εξήγησε η επιλογή αυτή έγινε προκειμένου να αποσυμφορηθεί και το σύστημα υγείας, εφόσον οι ασθενείς που νοσούν μπορούν να παραμείνουν στο σπίτι. Όσοι νοσηλεύονται στην οικία τους, θα πρέπει να εμπίπτουν σε ειδικά κριτήρια ενώ θα συμπληρώνουν και ένα ψηφιακό έντυπο ώστε να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Στις ομάδες αυτές που θα λάβουν το φαρμακευτικό κοκτέιλ που έχει επιλεγεί, θα ενταχθούν όσοι ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου και πάσχουν από σοβαρό χρόνιο πρόβλημα υγείας και έχουν εμφανίσει τη νόσο του κοροναϊού.

 Ανάμεσα στα φάρμακα αναμένεται να είναι και η χλωροκίνη, η οποία χορηγείται ήδη σε νοσηλευόμενους ασθενείς σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα.


ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα