Ελπίδες φαίνεται ότι δίνουν στην αδιέξοδη κατάταση του κοροναϊού τα τεστ ανοσίας στον ιό που δοκιμάζουν ειδικοί από όλο τον κόσμο.

 Στα τεστ ανοσίας αναφέρθηκ και ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας κατά την ενημέρωση των συντακτών υγείας. Όπως είπε, από τις περιπτώσεις των ανθρώπων που έχουν περάσει τον κοροναϊό και τα συμπτώματά του στο σπίτι, ελάχιστοι εμφάνισαν μία επιδείνωση στην πορεία.

 Αναφερόμενος συγκεκριμένα στα τεστ σημείωσε πως για χτίσει κανείς ανοσία στον κοροναϊό, θα πρέπει να βρεθούν στον οργανισμό του αντισώματα στο νέο ιό. Οι ασθενείς αυτοί ενδέχεται να έχουν ανοσία για τουλάχιστον δύο ή 3 χρόνια και υπό αυτή την έννοια θα είναι προστατευμένοι στο κοντινό μέλλον. «Αυτοί θα μπορούν να κινούνται ελεύθερα και ιδίως αν ανήκουν σε ομάδες πολιτών χρήσιμες για το κοινωνικό σύνολο την κρίσιμη αυτή ώρα, όπως είναι γιατροί και νοσηλευτές» κατέληξε.

Σε δημοσίευμα της nytimes, παρατηρούμε πως ένα νέο τεστ αίματος, δίνει τη δυνατότητα στους γιατρούς να διαπιστώσουν ποιος έχει ανοσία στον κοροναϊό – κάτι που αποτελεί σημείο καμπή, όπως αναφέρουν οι ειδικοί – προκειμένου να μπορέσει να επανεκκινήσει η οικονομία.

 Μια σειρά από εργαστήρια και ιατρικές εταιρείες σπεύδουν να παράξουν αυτά τα τεστ, που μπορούν γρήγορα να εντοπίσουν αντισώματα σε ανθρώπους που έχουν ήδη νοσήσει από τον κοροναϊό, αλλά ενδεχομένως πέρασαν το Covid-19 με ήπια ή και καθόλου συμπτώματα.

 Σύμφωνα με το δημοσίευμα της nytimes, υπάρχουν ήδη τεστ για αντισώματα ενάντια στον κορωνοϊό που πωλούνται σε χώρες – πλην των ΗΠΑ – καθώς παραγγελίες έχουν γίνει από την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

 Τα ερωτήματα ωστόσο που τίθενται, αφορούν στον χρόνο που διαρκεί αυτή η ανοσία στον κοροναϊό, πόσο ακριβή είναι τα εν λόγω τεστ, αλλά και πώς θα μπορούσε να οργανωθεί η εξέταση ασθενών που ανέπτυξαν ανοσία στον κοροναϊό.

 Για την ώρα άλλωστε δεν έχουμε αριθμό ατόμων που έχουν ιαθεί και ταυτόχρονα φέρουν αντισώματα έναντι του κοροναϊού. Οι ειδικοί τονίζουν πως ανιχνεύοντας ποιοι γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό έχουν ανοσία, θα μπορούσαν να συμβάλλουν ώστε να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς να τηρούν τα εξαντλητικά μέσα καραντίνας.


ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα