Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο σχεδιαστής κοσμημάτων, Minas. Την είδηση του θανάτου του ανακοίνωσε η οικογένειά του, με μία συγκινητική ανάρτηση στα social media.

«Με μεγαλη θλιψη αποχαιρετουμε το Μηνά… το δικο μας Μηνά… το συζυγο, τον πατερα, τον ανησυχο καλλιτεχνη.

Το μεγαλο του ταξιδι ξεκινα με ενα λευκο χαρτι και ενα μολυβι. «Τα αστρα ανατελλουν και δυουν στις ιδιες θεσεις. Τα «αστρα» του Μηνά τωρα λαμπουν ακομη περισσοτερο καθως βρηκαν τη θεση για την οποια δημιουργηθηκαν: τον ουρανο.
Εκει ανηκουν πλεον και δε θα δυσουν ποτέ».
Οικογένεια Μηνάς»


Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Με μεγαλη θλιψη αποχαιρετουμε το Μηνά... το δικο μας Μηνά... το συζυγο, τον πατερα, τον ανησυχο καλλιτεχνη. Το μεγαλο του ταξιδι ξεκινα με ενα λευκο χαρτι και ενα μολυβι. «Τα αστρα ανατελλουν και δυουν στις ιδιες θεσεις. Τα «αστρα» του Μηνά τωρα λαμπουν ακομη περισσοτερο καθως βρηκαν τη θεση για την οποια δημιουργηθηκαν: τον ουρανο. Εκει ανηκουν πλεον και δε θα δυσουν ποτέ». • Οικογένεια Μηνάς • • With great sadness we bid farewell to Minas... Our Minas was a loving husband, a devoted father and a famously creative spirit. His final journey begins like all of his endeavours, with pencil and paper. • The stars rise and set every night, now Minas’ “Astra” shines alongside them in the place for which it was created: the sky. It belongs there and its brightness will never fade.’ • • The MINAS family

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη M i n a s (@minasdesigns) στις






Η πορεία της ζωής του

Γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1938. Ασχολήθηκε με την σχεδίαση κοσμημάτων από νεαρή ηλικία.
Σε ηλικία 30 ετών μετακόμισε στιςΗνωμένες Πολιτείες, όπου και παρέμεινε και εργάστηκε για τα επόμενα έντεκα χρόνια, ασχολούμενος με την παρασκευή κοσμημάτων από πρώτες ύλες όπως ατόφιο χρυσάφι ή ασήμι.

Το 1980, επιστρέφει στην Ελλάδακαι και ανοίγει δικό του εργαστήριο κατασκευής κοσμημάτων.
Τα επόμενα χρόνια άρχισε να ενδιαφέρεται για την αρχιτεκτονική και το 1986 ξεκίνησε να αναλαμβάνει τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό σειράς κατασκευών στο νησί της Μυκόνου.
Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990, ασχολήθηκε με την σχεδίαση επίπλων, χρησιμοποιώντας, ως πρώτη ύλη,μάρμαρο, ξύλο, ανοξείδωτο ατσάλι, ασήμι ή χρυσό.

Το 1996, στην τότε πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, την Κοπεγχάγη, φιλοξενήθηκε έκθεση με δημιουργήματά του.

Το 1998, εγκαινίασε το πρώτο κατάστημά του, με κοσμήματα κατασκευής του, στη Μύκονο, ενώ, το 2005, εγκαινίασε ακόμη ένα κατάστημα, στην Αθήνα.

Παράλληλα, το 1999, πραγματοποίησε σειρά εκθέσεων των δημιουργημάτων του σε πόλεις όπως το Λονδίνο, το Παρίσι και η Νέα Υόρκη.