Πρόστιμο 150 ευρώ δέχθηκαν χθες στην Πάτρα 26 παραβάτες που δεν τήρησαν τους κανόνες απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Την ίδια ώρα, στην πόλη υπάρχουν πολλά σημεία όπου η Αστυνομία πραγματοποιεί ελέγχους, ενώ φαίνεται πώς οι περισσότεροι πολίτες της Αχαϊκής πρωτεύουσας φαίνεται πως πειθάρχησαν στα νέα μέτρα.

Παράλληλα, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος της Αχαϊας πήρε δύο σημαντικές αποφάσεις. Αρχικά, τα φαρμακεία θα λειτουργούν καθημερινά από τις 09:00 το πρωί έως τις 17:00 το απόγευμα. Εν συνεχεία, οι φαρμακοποιοί αποφάσισαν να μην εισέρχεται κανείς εντός του χώρου των φαρμακείων τους και να εξυπηρετούν τους πολίτες διαβάζοντας τη συνταγή τους ή ακούγοντας την παραγγελία τους από απόσταση.

Στα του κοροναϊού αμιγώς, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο, νοσηλεύονται 17 ασθενείς που βρέθηκαν θετικοί στον ιό, κανένας τους ωστόσο δεν είναι διασωληνωμένος.

Αίγιo: Ξόρκι… έναντι του κοροναϊού

Τον κοροναϊό επιχείρησε να… ξορκίσει πρόσφατα ο πρώην Μητροπολίτης Αιγίου, Αμβρόσιος. Ανεβασμένος σε καρότσα αγροτικού μαζί με άλλους ιερείς, άρχισαν να αγιάζουν την πόλη σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της προκειμένου να την προστατέψουν από τον covid-19.

Λίγες μέρες νωρίτερα, ο κ. Αμβρόσιος, -γνωστός για τα κηρύγματα μίσους- είχε πει ότι πίνοντας αγιασμό, είναι εφικτή η αντιμετώπιση του κοροναϊού.