«Εμείς έχουμε προτείνει σαν ΟΛΜΕ στο Γυμνάσιο ιδιαίτερα αλλά και στο Λύκειο και τα παιδιά να πάρουν το απολυτήριο τους με τα προφορικά νομίζω ότι έτσι κερδίζουμε κάποιο χρονικό διάστημα».

Για το ενδεχόμενο να μη γίνουν προαγωγικές εξετάσεις, τοποθετήθηκε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Πρωινή Πτήση» με το δημοσιογράφο Τηλέμαχο Σαντοριναίο, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος.

«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάνει κάποια συζήτηση με την υπουργό γιατί υπάρχει το άγχος στα θέματα υγείας και δεύτερον το υπουργείο στοχεύει τώρα στην εξ αποστάσεως», διευκρίνισε.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τσούχλος επεσήμανε ότι «αν δεν ξεκινήσουν τα μαθήματα αρχές Μαΐου υπάρχει το ενδεχόμενο οι πανελλαδικές εξετάσεις να φτάσουν το Σεπτέμβριο». «Αν φύγει και ο Μάιος τότε πραγματικά θα υπάρχει πρόβλημα και αυτό σημαίνει ότι θα γίνουν μαθήματα όλο το Ιούνιο», υπογράμμισε ο ίδιος.

Παράλληλα ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «θα είναι δύσκολα τα πράγματα αν φτάσουμε και τον Ιούλιο να κάνουμε μάθημα, εκεί ακριβώς και η υπουργός μιλάει για περικοπή ύλης, μιλάει για μια επιτάχυνση μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, μιλάει για Σάββατα, για επέκταση του ωραρίου, να μην υπάρχει τίποτα άλλο εκτός από μάθημα δηλαδή ούτε περίπατοι ούτε εκδηλώσεις».

Για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ο κ. Τσούχλος δήλωσε ότι «έχουν γίνει κάποια βήματα», ωστόσο όπως είπε «εμείς σαν ΟΛΜΕ έχουμε πει τα προβλήματα που υπάρχουν γιατί δυστυχώς και σε κάποιες περιοχές της Αττικής, της Θεσσαλονίκης ή και γενικότερα στην περιφέρεια υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν υπολογιστή, δεν έχουν σύνδεση».

«Θέλουμε μια ισότητα στην εκπαίδευση, να μην υπάρχουν κάποια παιδιά που έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν το μάθημα και κάποια άλλα να μην συμμετέχουν σε αυτό», τόνισε.

Ακόμη όπως εξήγησε «η ίδια η υπουργός έχει πει ότι όλα αυτά δεν είναι αναπλήρωση, είναι απλώς προσέγγιση με το σχολείο. Μη χάσουμε την επαφή μας με το σχολείο». Την ίδια στιγμή ο κ. Τσούχλος σημείωσε ότι «οι εκπαιδευτικοί έχουν ανταποκριθεί με προθυμία και με δικά τους μέσα». «Μερικές φορές προηγείται ο εκπαιδευτικός και έπεται το υπουργείο», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Εμείς είπαμε τους προβληματισμούς μας και στο τέλος είπαμε ότι ας γίνει ότι μπορεί να γίνει, καλοδεχούμενα, πάντα με την πολιτεία», συμπλήρωσε.

Την ίδια στιγμή δήλωσε ότι «γενικά τις ιδιωτικές εταιρείες δεν τις προκρίνουμε για αυτό, θεωρούμε ότι αν χρειαστεί μπορεί να μπει ένα κρατικό κανάλι με πανελλήνια εμβέλεια το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην εξ αποστάσεως διδασκαλία». «Μετά δεν μπορεί να πει κάποιος ότι δεν μπορώ να παρακολουθήσω», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Δεν πρέπει να χαθεί η σχολική χρονιά και εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε και θα εργαστούμε όσο μπορούμε πιο σκληρά για να μη χαθεί η σχολική χρονιά», κατέληξε.