Δυνατός σεισμός, μεγέθους 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε 2 ώρες και 49 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής με επίκεντρο την Πάργα, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στην πόλη της Ηπείρου, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, ενώ υπήρξαν αναφορές ότι έγινε αισθητός μέχρι και στην Πάτρα.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα 14 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Πάργας και 7 χιλιόμετρα βόρεια από το Καναλάκι, ενώ το εστιακό βάθος ήταν στα 8,2 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Λίγες ώρες νωρίτερα, είχε προηγηθεί σεισμός 4,3 Ρίχτερ στην ίδια περιοχή.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε μεγάλη απόσταση και βέβαια στην πόλη των Ιωαννίνων, αλλά και στην Ηγουμενίτσα.

Η Πυροσβεστική έστειλε οχήματα στις περιοχές που κτύπησε ο σεισμός, προκειμένου να διενεργήσουν έναν πρώτο έλεγχο για τυχόν ζημιές, ή για τυχόν παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Σύμφωνα με το epiruspost.gr στην περιοχή του Καναλακίου σημειώθηκε διακοπή ρεύματος ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε σπίτια. Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον δύο ακατοίκητα σπίτια στο Καναλάκι κατέρρευσαν, ενώ άλλο ένα σπίτι κατέρρευσε στο χωριό Γλυκή.

Βράχια έχουν πέσει στον δρόμο, κοντά στην Καστροσυκιά, αλλά και σε άλλα σημεία του επαρχιακού δικτύου. Λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα, σύμφωνα και το ΑΠΕ, η τροφοδοσία του ρεύματος αποκαταστάθηκε στις περισσότερες περιοχές.