Συναγερμός έχει σημάνει στο Ελευθέριος Βενιζέλος, καθώς όπως έγινε γνωστό αναμένεται να φτάσουν 3 ειδικές πτήσεις από το Λονδίνο για τον επαναπατρισμό Ελλήνων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στις πτήσεις που αναμένονται υπό αυστηρά μέτρα στον εθνικό αερολιμένα θα καταφθάσουν 400 Έλληνες, που ζουν στο Λονδίνο και κλήθηκαν από την πρεσβεία να επιστρέψουν στη χώρα μας.

 Μάλιστα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ-Υπουργείου Υγείας στο αεροδρόμιο, κάνει θερμομέτρηση σε όλους τους επιβάτες και τους παίρνει δείγμα ώστε να ελεγχθούν για κοροναϊό.

 Όπως έχει αναφέρει ο Υπουργός Υγείας και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, ο κάθε ταξιδιώτης που θα φτάνει στη χώρα μας θα μπαίνει σε αυστηρή καραντίνα για 14 ημέρες και θα παρακολουθεί την υγεία του.

Αναμένονται εκ νέου ωστόσο αυστηρές συστάσεις, καθώς ήδη ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε πως η παραμονή τους για 14 μέρες σε καραντίνα κατ' οίκον θα συνοδευτεί και από  αυστηρούς ελέγχους για την τήρηση του περιορισμού τους στο σπίτι.

 Σημειώνεται ότι αύριο και μεθαύριο αναμένονται άλλες τρεις πτήσεις από Μαδρίτη που θα μεταφέρει όλους τους Έλληνες από την Μαδρίτη στην Ελλάδα.


ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα