Στην «εκποίηση εκθεσιακού υλικού του Θεατρικού Μουσείου σε διεθνή πλειστηριασμό» ανακοίνωσε ότι προτίθεται να προχωρήσει ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Μουσείου, Κώστας Γεωργουσόπουλος, στην περίπτωση που, όπως σημειώνει, δεν υπάρξει άμεση ανταπόκριση από την Πολιτεία για τη λύση των προβλημάτων, που αυτό αντιμετωπίζει.

Το Θεατρικό Μουσείο πρέπει να προχωρήσει σε αποπληρωμή των χρεών του οργανισμού ύψους 500.000 ευρώ (σε εφορία, ΙΚΑ και ανάγκες αποπληρωμής των εργαζομένων), όπως ανέφερε ο κ. Γεωργουσόπουλος σε συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Αθηναίων.

Το διοικητικό συμβούλιο και οι εργαζόμενοι του Κέντρου Μελέτης και Έρευνας του Ελληνικού Θεάτρου - Θεατρικού Μουσείου (ΚΜΕΕΘ) επέλεξαν να γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, ανοίγοντας ξανά στο κοινό τις πόρτες του και απευθύνοντας ανοιχτή πρόσκληση σε πρόσωπα και φορείς του ελληνικού θεάτρου για μια δημόσια συζήτηση με θέμα την «επαναλειτουργία του, αλλά και την απαξίωση του ελληνικού Θεάτρου από την επίσημη πολιτεία».

Σ' αυτή την ύστατη έκκληση που απηύθυνε προς το υπουργείο Πολιτισμού, προτού αναγκαστεί να βγάλει στο σφυρί κοστούμια της Κάλλας και της Μελίνας Μερκούρη και τις μάσκες του Σικελιανού, δεν μάσησε τα λόγια του ο κ. Γεωργουσόπουλος, ούτε για την απαράδεκτη στάση του Πάνου Παναγιωτόπουλου ούτε για την εξαπάτηση που επεφύλαξε στο Μουσείο ο Γιώργος Καμίνης.

Η Αννα Φόνσου έκανε μια αντιπρόταση, σε περίπτωση που δεν βρεθεί άλλη λύση. Να φιλοξενηθεί η βιβλιοθήκη στους τρεις ορόφους του Σπιτιού του Ηθοποιού. Εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Θεατρολόγων πρότεινε να παραχωρηθεί στο Μουσείο ένα από τα 4.500 ακίνητα του ΥΠΠΟ.

Κώστας Γεωργουσόπουλος, Γ. Μιχαλακόπουλος, Αννα Φόνσου, Β. Θεοδωρόπουλος, Ν. Τσακίρογλου στη χθεσινή διαμαρτυρία