Ακόμη ένας νεκρός προστέθηκε στη λίστα όσων έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κοροναϊό στη χώρα μας, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών από τη νόσο στους πέντε.

Πρόκειται για έναν άνδρα 67 ετών με υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος κατέληξε από σοβαρές επιπλοκές πνευμονίας σε νοσοκομείο της Αθήνας. Στη σημερινή ενημέρωση των ιατρικών συντακτών, ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονaϊό, Σωτήρης Τσιόδρας είπε ότι η διασπορά συνεχίζεται, και το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν 35 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα μας στα 387.

Εξήντα από αυτά έχουν απροσδιόριστη πηγή μετάδοσης, ενώ 70 ασθενείς νοσηλεύονται με ήπια αλλά και πιο σοβαρή εικόνα πνευμονίας. Οι 11 από αυτούς είναι διασωληνωμένοι και ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 69 έτη.

Από τα καταγεγραμμένα κρούσματα, από ηλικία 0-17 ετών είναι τα 11, από ηλικία 18-39 είναι τα 59 και από την ηλικία 40-64 είναι τα 132, και όλα τα υπόλοιπα, δηλαδή 185, αφορούν ανθρώπους άνω των 65 ετών.

Όσον αφορά τα στατιστικά που σχετίζονται με τους πέντε θανάτους στην Ελλάδα, ο μέσος όρος ηλικίας των νεκρών είναι τα 68 έτη και ήταν όλοι άνδρες. Μέχρι σήμερα 14 άνθρωποι που νοσηλεύτηκαν για τον ιό, έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία αναφοράς της χώρας.

Ακόμη ένας άνθρωπος έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό στη χώρα μας, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε 4.

Πρόκειται για άνδρα 53χρονων με υποκείμενη νόσο που νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης.

Τέσσερις νεκροί σε τέσσερις ημέρες

Ο πρώτος θάνατος από τον κοροναϊό στην Ελλάδα σημειώθηκε την Πέμπτη 12 Μαρτίου. Ήταν ένας 66χρονος, με υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος εισήχθη στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης του ΠΓΝ Πατρών στις 2 Μαρτίου 2020 και διασωληνώθηκε στις 6 Μαρτίου 2020. Το πρωί της 10ης Μαρτίου, ο ασθενής παρουσίασε σημαντική επιδείνωση, που εξελίχθηκε σε πολυοργανική ανεπάρκεια και κατέληξε, πάρα τις θεραπευτικές παρεμβάσεις που έγιναν. Ο 66χρονος ήταν ανάμεσα στους προσκυνητές που επέστρεψαν από τους Αγίους Τόπους και βρέθηκαν θετικοί στον νέο ιό.

Ακολούθησαν ακόμη δύο άτομα που έχασαν τη ζωή τους το πρωί του Σαββάτου στις 14 Μαρτίου. Ένας άνδρας 90 ετών κατέληξε στο «Μποδοσάκειο» νοσοκομείο Πτολεμαΐδας ο οποίος νοσηλευτόταν από τις 11 Μαρτίου και κατέληξε μετά από σοβαρές επιπλοκές πνευμονίας και υποκείμενα νοσήματα.

Ακολούθησε η γνωστοποίηση του τρίτου θύματος, του 67χρονου που νοσηλευόταν στο γενικό νοσοκομείο Ζακύνθου. Ο άνδρας είχε διακομισθεί στο νοσοκομείο στις 12 Μαρτίου με συμπτώματα πνευμονίας και υποκείμενα νοσήματα, διασωληνώθηκε την ίδια μέρα και κατέληξε μόλις δύο ημέρες αργότερα.

Το τέταρτο θύμα από κοροναϊό ήταν άνδρας 53 ετών που νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετώπιζε καρδιολογικά προβλήματα.
Ο 53χρονος από την Σιάτιστα Κοζάνης ήταν το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κοροναϊού στη Δυτική Μακεδονία. Εργαζόταν ως παρασκευαστής στο Μικροβιολογικό Εργαστήρι του Νοσοκομείου της Καστοριάς.

Ο ίδιος μετέβη, μαζί με τον αδελφό του, στο «Μαμάτσειο» Νοσοκομείο της Κοζάνης για περαιτέρω εξετάσεις κι όταν διαγνώστηκε όταν είναι φορέας του κοροναϊού διακομίστηκε στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Η υγεία του τα επόμενα 24ωρα παρουσίασε επιπλοκές με συνέπεια να επέλθει.