«Δυστυχώς διαπιστώθηκε ότι ένας γιατρός της κλινικής μας είναι θετικός στον κοροναϊό και αυτό έχει ως αποτέλεσμα ότι πρέπει να λάβουμε τα μέτρα ασφαλείας για τους εργαζόμενους και φυσικά για τους ασθενείς του νοσοκομείου μας. Και αυτή τη στιγμή είμαι στο σπίτι μου, σε καραντίνα, για 7 ημέρες».

Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Κεντρικό Μαγκαζίνο» με τη δημοσιογράφο Ανδριάνα Ζαρακέλη, με αφορμή την καραντίνα 21 εργαζομένων της Ωτορινολαρυγγολογικής κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, ο νοσηλευτής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, Δημήτρης Κουρμπακάλης.

Την ίδια στιγμή ο κ. Κουρμπαλάκης, ανέφερε ότι «είναι αδύνατον σχεδόν να συμβεί ιχνηλάτηση των ανθρώπων που ήρθαν σε επαφή με το γιατρό γιατί είμαστε μια κλινική η οποία εφημερεύει ανά τέσσερις ημέρες, είναι αρκετά αυξημένη η εισροή των ασθενών που έρχονται οπότε δεν είναι εύκολο». «Φαντάζομαι ότι μπορεί να γίνουν κάποιες προσπάθειες αλλά η ουσία είναι ότι θα πρέπει να μείνει ο κόσμος στο σπίτι. Είναι απαράδεκτο να κυκλοφορούν οι πολίτες ξένοιαστοι στους δρόμους», υπογράμμισε ο ίδιος.

Παράλληλα τόνισε ότι «θα πρέπει να γίνουν κάποια πράγματα από την πλευρά του υπουργείου Υγείας όσον αφορά τη μέριμνα και την προστασία των εργαζομένων που θα πρέπει να εντατικοποιηθεί, να αυστηροποιηθεί». «Πρέπει να δώσουν ακόμα μεγαλύτερη σημασία στα μέτρα προστασίας των εργαζομένων για να αντιμετωπίσουν αυτή τη λαίλαπα», συμπλήρωσε ο κ. Κουρμπαλάκης.

Ακόμη σημείωσε ότι ενώ «υπάρχουν κάποια στοιχειώδη γάντια και στολές, δεν είναι τα απαραίτητα που θα έπρεπε, ειδικά σε χώρους αιχμής όπως είναι τα εξωτερικά ιατρεία θα πρέπει να υπάρχουν οι καλύτερες μάσκες, θα πρέπει να υπάρχουν για όλους τους εργαζόμενους προστατευτικές στολές». «Είναι κάτι πρωτόγνωρο το καταλαβαίνω και ελπίζω να το διορθώσει άμεσα το υπουργείο υγείας», παρατήρησε ο ίδιος.

Επιπρόσθετα υπογράμμισε πως «θα πρέπει να υπάρξει μια διαφορετική στάση και μέριμνα όσον αφορά τους εργαζόμενους, δεν θα πρέπει να είναι όλοι οι εργαζόμενοι μέσα στις μονάδες, θα πρέπει να κρατήσουμε εφεδρείες». «Πρέπει να γίνουν προσλήψεις, να υπάρξει στελέχωση μόνο έτσι θα μπορέσουμε να κρατήσουμε αυτό το μαραθώνιο που είναι μπροστά μας», κατέληξε.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα