Την ελπίδα να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι η πρώτη φάση της επιδημίας του κορωνοϊού εξέφρασε ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ωρα MEGA, ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημολογίας στο ΕΚΠΑ, σημείωσε ότι ευελπιστεί να έχει τελειώσει η πρώτη φάση της επιδημίας μέχρι το καλοκαίρι.

Υπογράμμισε πως μέχρι στιγμές υπάρχουν "λίγες εισαγωγές, λίγοι διασωληνωμένοι" μια και όπως πρόσθεσε βρισκόμαστε στα πρώτα στάδια της επιδημίας.

Παράλληλα, ο κ. Μαγιορκίνης έκανε λόγο πως αναμένεται ο ιός να μπει σε πιο επιθετική στάση, ενώ ανέφερε πως οι ειδικοί αναμένουν να δουν έαν τα μέτρα που ελήφθησαν έπιασαν τόπο.

Ακόμα διαβεβαίωσε πως η Ελλάδα δεν είναι σε τροχιά Ιταλίας σε ότι αφορά την πορεία του κορωνοϊού.

Επιπλέον, αναφορικά με τη θνητότητα των νέων, είπε ότι υπάρχει, "αλλά σε μικρότερο ποσοστό" , ενώ σχετικά με τα αντισώματα, εξήγησε πως "σε όλες τις ασθένειες υπάρχουν επαναλοιμώξεις, άλλα όσοι το περάσουν είναι δύσκολο να το ξανά κολλήσουν".

Αναφορικά με το ότι ο ιός επιβιώνει στις επιφάνεις, τόνισε πως "επιβιώνουν, αλλά δεν ξέρουμε πόσο φορτίο τους απομένει ώστε να προκαλέσουν λοίμωξη".

Τέλος επισήμανε την ανάγκη να σχεδιάστει η επόμενη μέρα της επιδημίας, τόσο στη χώρα μας όσο και διεθνώς.
ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα