Εν αναμονή της ανακοίνωσης  των αποφάσεων της εκκλησίας ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση εκ νέου η Ιερά Σύνοδος, παρουσία του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα.  

Ο κ.  Τσίοδρας συμμετέχει στη συνεδρίαση προκειμένου να αναπτύξει στην Ιερά Σύνοδο την κατάσταση όπως αυτή έχει διαμορφωθεί.

 Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προέκυψαν αλλά και τις πιέσεις που δέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με το τηλεφώνημα αρχικά του Πρωθυπουργού και εν συνεχεία του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η Ιερά Σύνοδος συγκαλείται προκειμένου να εξεταστεί ο τρόπος λειτουργίας των εκκλησιών, το επόμενο διάστημα και για όσο κρατήσουν τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας.

 Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής διέψευσε όσα είχαν μεταδοθεί για το περιεχόμενο της συνομιλίας του Αρχιεπισκόπου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα.

 Εν τω μεταξύ, χωρίς τη συμμετοχή εκκλησιαζόμενων θα τελούνται μέχρι νεωτέρας, οι Ιερές Ακολουθίες στην Κρήτη σε όλους τους ναούς, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε σήμερα η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης.


ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα