Δεν σταματά να ενημερώνει με κάθε τρόπο και κάθε μέσω τους πολίτες ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας που έχει αναλάβει και την καθημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας.

Και μέσω των social media ο κ. Τσιόδρας συνεχίζει να δίνει τα φώτα του ως ειδικός και να ενημερώνει τους πολίτες με χρήσιμες συμβουλές, που κρίνονται πολύ σημαντικές για την εξέλιξη της κατάστασης που βιώνουμε.

 

Οι δύο τελευταίες του αναρτήσεις είναι στο πλαίσιο της ενημέρωσης σχετικά με τα κινητά τηλέφωνα αλλά και τις επιφάνειες που πρέπει να καθαρίζουμε συνεχώς.

 

Η πρώτη ανάρτηση αναφέρεται στους  κινδύνους που υπάρχουν από τη χρήση των κινητών μας τηλεφώνων και στην ανάγκη συχνού καθαρισμού.

 Σύμφωνα με το άρθρο οι οθόνες των κινητών είναι εστίες βακτηρίων και η αμέλεια να καθαριστεί είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη. Παράλληλα, σημειώνεται ότι η θήκη του κινητού πρέπει να καθαρίζεται συχνά.

 

Το δεύτερο άρθρο αναφέρεται στις επιφάνειες και επισημαίνει ότι ο κοροναϊός μπορεί να επιβιώσει σε αυτές από τρεις ώρες έως τρεις ημέρες.








ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα