Οι περισσότεροι κάτοικοι φαίνεται πως έχουν περιορίσει τις άσκοπες μετακινήσεις σύμφωνα με τις οδηγίες που έχει δώσει η κυβέρνηση.

Παρά τη λήψη αυστηρών μέτρων, όπως για παράδειγμα το κλείσιμο των σχολείων, καφετέριες και χώροι διασκέδασης είναι γεμάτοι κόσμο, γεγονός που έχει σημάνει συναγερμό στην επιστημονική κοινότητα και την ειδική επιτροπή του υπουργείου υγείας που ασχολείται με το θέμα του κοροναϊού και πώς θα αντιμετωπιστεί στη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπόν και δεδομένου οτι οι αρμόδιιοι υπουργοί δεν αφήνουν τίποτα δτην τύχη του, εντός των επόμενων ωρών, θα υπάρχουν ανακοινώσεις για κλείσιμο καταστημάτων.

Επίσης θα ανακοινωθούν οικονομικά μέτρα, σε συνέχεια όσων είχαν κοινοποιηθεί τις προηγούμενες ημέρες και περιλάμβαναν την αναστολή πληρωμής φορολογικών υποχρεώσεων.

Δήμαρχος Λαρισαίων: Απαράδεκτος ο συνωστισμός στα καφέ της πόλης

Έκκληση προς τους πολίτες της Λάρισας να μην συνωστίζονται σε διάφορους χώρους εστίασης στο κέντρο της πόλης, έκανε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κοροναϊό με σημερινή του δήλωση. Παράλληλα κάλεσε τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων να διαμορφώσουν τους χώρους τους ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Ο κ. Καλογιάννης παρουσιάζοντας τα νέα στοιχεία αναφορικά με την επιδημία του κορωνοϊού υπήρξε αρκετά σκληρός απέναντι σε όσους δεν ακολουθούν τα μέτρα προστασίας, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως ο συνωστισμός που επικρατεί στις καφετέριες της πόλης είναι απαράδεκτος.

Αναλυτικά η δήλωση του δημάρχου Λαρισαίων