Κοροναϊός: Σε καραντίνα το «Blue Star Mykonos» στη Λήμνο - Μέλος πληρώματος παρουσίασε ύποπτα συμπτώματα
maxresdefault
Ελλάδα

Κοροναϊός: Σε καραντίνα το «Blue Star Mykonos» στη Λήμνο - Μέλος πληρώματος παρουσίασε ύποπτα συμπτώματα

Δεμένο στο λιμάνι της Λήμνου παραμένει περίπου από τις 2 τα ξημερώματα το επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο Blue Star Μύκονος μετά την αναφορά ότι μέλος του πληρώματος εμφάνισε ύποπτα συμπτώματα για κορονοϊό.

Το πλοίο επρόκειτο να αναχωρήσει χθες Τετάρτη στις 21.30 κάνοντας το δρομολόγιο Καβάλα – Λήμνος – Αγ. Ευστράτιος – Μυτιλήνη – Χίος – Βαθύ Σάμου – Καρλόβασι –Φούρνοι – Άγ. Κήρυκος –Μύκονος – Σύρος – Πειραιάς.

Στις 21.35 ο καπετάνιος του πλοίου ζήτησε να πάει στο λιμάνι ασθενοφόρο να παραλάβει μέλος του πληρώματος το οποίο εμφάνιζε πυρετό. Τελικά το πλοίο αναχώρησε στις 10.30 ενώ ο ασθενής ναυτικός μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Καβάλας.

Το πλοίο συνέχισε το δρομολόγιο του δένοντας στη Λήμνο περίπου στις 2 και άμεσα ξεκίνησε διαδικασία αποβίβασης και επιβίβασης επιβατών. Τη στιγμή εκείνη ο καπετάνιος ο νομίατρος της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας ζήτησε όταν το πλοίο φτάσει Λήμνο να μην αποβιβαστεί και επιβιβαστεί κανείς από το πλοίο καθώς ο ναυτικός θεωρείται ύποπτο κρούσμα για κορονοϊό. Ωστόσο είχαν αποβιβαστεί επιβάτες και κάποιοι είχαν ήδη επιβιβαστεί.

Μέσα στο πλοίο αυτή τη στιγμή βρίσκονται 341 επιβάτες και 77 μέλη πληρώματος ενώ στις 08.00 αναμένεται να σταλεί δείγμα από τον ναυτικό στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ για να εξακριβωθεί εάν όντως ο ναυτικός είναι ένα ακόμη περιστατικό ασθενή με κορονοϊό. Τα αποτελέσματα αναμένωνται το μεσημέρι και ως τότε εκτιμάται πως το Blue Star Μύκονος θα παραμείνει στη Λήμνο.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα