Όσον αφορά στην πτώση της τιμής του πετρελαίου που καταγράφεται αυτές τις ημέρες, τοποθετήθηκε η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Πρωινή Πτήση» με το δημοσιογράφο Τηλέμαχο Σαντοριναίο.

Μεταξύ άλλων, η κα. Ζάγκα τόνισε ότι «τον τελευταίο καιρό πέφτει η τιμή του πετρελαίου», καθώς όπως είπε «η κόντρα Σαουδικής Αραβίας – Ρωσίας φαίνεται ότι ‘’συμφέρει’’ τη χώρα μας». Ωστόσο εξήγησε πως «όσο στην Ελλάδα υπάρχει ο ειδικός φόρος ο οποίος είναι τραγικά μεγάλος και μας κατατάσσει σε σειρά τρίτη πιο ακριβή χώρα στην Ευρώπη στο θέμα της αμόλυβδης λόγω ειδικού φόρου, δεν πρόκειται να δούμε προκοπή».
«Στις 28/2 βγήκε το τελευταίο δελτίο από την κυβέρνηση για τις τιμές εκεί καταγράφεται το ποσοστό κέρδους», εξήγησε η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Αττικής.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «υπάρχει 8% ποσοστό κέρδους τρεις συνεργάτες, πρατηριούχοι, μεταφορείς, εταιρείες και το 64% είναι ο ειδικός φόρος», ενώ την ίδια στιγμή διερωτήθηκε «για το πώς είναι δυνατόν το 8% να διαμορφώσει την τιμή».

Η κα. Ζάγκα εξήγησε πως «οι πρατηριούχοι διαμορφώνουν την τιμή όχι βάσει των διεθνών τιμών, βάσει των τιμολογίων που παίρνουν από τα διυλιστήρια». Παράλληλα διευκρίνισε ότι «όλοι οι πρατηριούχοι δεν αγοράζουν στην ίδια τιμή, όχι λόγω διαφορετικών εταιρειών αλλά και η ίδια η ‘’μαμά’’ εταιρεία στους συνεργάτες της δεν πουλάει με το ίδιο τιμολόγιο».

Αναφορικά με τα 20 μαγαζιά που πιάσανε πριν δύο μήνες να νοθεύουνε τη βενζίνη, η πρόεδρος δήλωσε ότι «δεν έχουν στα χέρια τους και δεν έχουν πληροφορηθεί τα ονόματα αυτών». «Τα κλείσανε αυτά τα μαγαζιά, έβγαλαν τα ονόματα να τα μάθουμε; Γιατί τα καλύπτουνε;», διερωτήθηκε η ίδια.