Δύσκολη ήταν η νύχτα για τους Έλληνες ένστολους που φυλάνε τον φράχτη στον Έβρο προκειμένου να αποτρέψουν τη συντονισμένη από την Τουρκία είσοδο μεταναστών στην Ελλάδα. 

Ο διαρκής κίνδυνος για προβοκάτσια από την τουρκική πλευρά εις βάρος της Ελλάδας δυσκολεύει ακόμη περισσότερο το έργο των ανθρώπων που βρίσκονται στα σύνορα. Κατά τη χθεσινή ημέρα, η τουρκική πλευρά προσπάθησε να ρίξει τον φράχτη στον Έβρο, με τουρκικό θωρακισμένο. Το περιστατικό καταγράφηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Στο βίντεο διακρίνεται τουρκικό θωρακισμένο όχημα συνοριακής επιτήρησης, το οποίο επιχειρεί με σχοινί ή συρματόσκοινο που έχει προσδεθεί πάνω του, να τραβήξει μέρος του φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα για να τον γκρεμίσει.

Νωρίτερα ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών προέβη σε νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας με αφορμή τα ελληνοτουρκικά στον Έβρο, απειλώντας την Ελλάδα ότι «δεν έχει δει ακόμη τίποτε». Ο Τούρκος ΥΠΕΣ επανέλαβε τις κατηγορίες κατά των ελληνικών Αρχών για απάνθρωπη μεταχείριση των μεταναστών που πολιορκούν τα σύνορα της χώρας μας, ενώ τόνισε ότι από χθες το βράδυ η Αστυνομία Ειδικών Επιχειρήσεων της Τουρκίας ανέλαβε καθήκοντα στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

«Προσπάθησαν να τους απωθήσουν και χθες, αλλά οι δυνάμεις ασφαλείας μας εμπόδισαν τις ενέργειές τους. Πάνω από 143.000 αιτούντες άσυλο πέρασαν στην άλλη πλευρά. Κι αυτή είναι μόνον η αρχή. Ο καιρός είναι ζεστός, έχουμε πάνω από 200 χιλιόμετρα σύνορα στον Έβρο. Αυτό που συνέβη ως τώρα δεν είναι τίποτε. Περιμένετε να δείτε τι θα γίνει στη συνέχεια», δήλωσε σύμφωνα με τη φιλοκυβερνητική Sabah.