Ανασύνταξη δυνάμεων στους… μετανάστες και στην τουρκική πλευρά, εμφανίζεται σήμερα στα σύνορα στον Έβρο. Οι πληροφορίες ωστόσο και η εικόνα που έρχεται από τα δημοσιογραφικά πρακτορεία της γειτονικής χώρας, είναι ότι αναμένεται και νέο κύμα που θα φτάσει και θα επιχειρήσει να περάσει τα σύνορα.

 Οπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ επικαλούμενος τον Γερμανικό Τύπο, που παρουσιάζει απόρρητη έκθεση της Frontex και σήμερα αναμένεται να φτάσουν στα σύνορα πούλμαν με μετανάστες, οι οποίοι θέλουν να περάσουν στην Ελλάδα.

 Την ίδια ώρα η κυβέρνηση συνεχίζει την προσπάθειά της να εξομαλύνει την κατάσταση με ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων στον Εβρο, μετά τα σοβαρά επεισόδια που συνεχίστηκαν και την Κυριακή.

 Με τον κλεφτοπόλεμο στο τελωνείο των Καστανιών να διεξάγεται νυχθημερόν μεταξύ των Ελλήνων φρουρών και των καταυλισμένων στην τουρκική πλευρά νεαρών παράτυπων μεταναστών με δακρυγόνα, χειροβομβίδες κρότου λάμψης, πέτρες, σίδερα και ξύλα, οι συγκρούσεις εξαπλώνονται σε όλο το μήκους 12 χιλιομέτρων αγκαθωτό τείχος, από όπου οι αλλοδαποί επιχειρούν να τρυπώσουν καταστρέφοντας τα σύρματα στο ελληνικό έδαφος.

 Άλλοι, πάλι, όχι λίγοι, δοκιμάζουν να περάσουν κολυμπώντας τις νύχτες κυρίως το ποτάμι σε αφύλακτα σημεία του, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι η στάθμη του νερού λόγω ανομβρίας παραμένει χαμηλή και εμφανίζονται το πρωί στις πόρτες των σπιτιών των κατοίκων των πλησιέστερων χωριών, που πάντως δείχνουν να έχουν συνηθίσει τέτοιες παρουσίες και δεν δείχνουν να ανησυχούν ιδιαίτερα γνωρίζοντας ότι οι ανεπιθύμητοι επισκέπτες θα είναι  περαστικοί.

 Η ατμόσφαιρα στις Καστανιές παραμένει ηλεκτρισμένη και χθες ένας αστυνομικός τραυματίστηκε από πέτρα που εκσφενδονίστηκε από την πλευρά των συγκεντρωμένων αλλοδαπών και δύο οχήματα του στρατού και της αστυνομίας υπέστησαν φθορές.