Ερωτηματικά σύμφωνα με πληροφορίες ανακύπτουν από τη χθεσινή αλληλογραφία μεταξύ της Προανακριτικής Επιτροπής και της Εισαγγελίας Διαφθοράς για το ζήτημα των απόρρητων εγγράφων του FBI.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο έγγραφο που εστάλη χθες στην Εισαγγελία Διαφθοράς από την Προανακριτική Επιτροπή αναφέρονται ένας προς ένας οι αριθμοί πρωτοκόλλων των εγγράφων και οι ημερομηνίες τους.

Δικαστικοί κύκλοι διερωτούνται πως όμως δυνατόν να έχει φθασει στη Βουλή ο ακριβής αριθμός των εγγραφων του FBI (συνολικά 6) και οι αριθμοί πρωτοκόλλων που έχουν, αφού αυτά τα έγγραφα τα έχει μόνο η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και μάλιστα καλά φυλασσόμενα.

Λόγω αυτού, η Εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, στο απαντητικό της έγγραφο, το οποίο κοινοποιεί και στον εισαγγελέα του Αρείου Παγου και στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών αναφέρει-κατά πληροφορίες- ότι όποιος έχει στην κατοχή του αυτά τα έγγραφα ή γνωστοποίησε στην Επιτροπή στοιχεία από αυτά ( πχ τους αριθμούς πρωτοκολλου) ή παρείχε αντίγραφα στην Επιτροπή, ενδεχομένως έχει διαπράξει ποινικο αδίκημα.

Σύμφωνα με το ιδιο εγγραφο, η εισαγγελεας αναφερει ότι είναι υποχρέωση της χώρας να σεβαστεί την σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ , η οποία επιβάλλει περιορισμούς στη χρήση εγγραφων και μόνο με προηγούμενη συγκατάθεση του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών.