«Ο κοροναϊός “χτύπησε” και την Εβδομάδα Μόδας στο Μιλάνο» ανέβασε στα… μέσα κοινωνικής δικτύωσης η επιχειρηματίας από τον χώρο της μόδας και υποψήφια διαμερισματική σύμβουλος Θεσσαλονίκης, η οποία βρέθηκε θετική στον κοροναϊό λίγα λεπτά πριν πετάξει από την Ιταλία. Η ανάρτησή της έμελλε να αποδειχτεί προφητική, καθώς την Τετάρτη, μετά από εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, βρέθηκε θετική στον ιό.

Ωστόσο παρ’ ότι είχε ξεσπάσει η επιδημία στο Μιλάνο, με την επιστροφή της η 38χρονη μητέρα ενός παιδιού μία μέρα μετά την άφιξή της στη Θεσσαλονίκη εθεάθη στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με δημοτικούς συμβούλους για θέματα της πόλης. Ωστόσο, την Τρίτη ανέβασε πυρετό και πήγε στο νοσοκομείο, όπου διαγνώστηκε με τον Covid-19.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της, καθώς και τα συγγενικά της πρόσωπα θα υποβληθούν σε εξετάσεις. Η ίδια, εκτός από σχεδιάστρια μόδας, φέρεται να διατηρεί καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική.

Υπενθυμίζεται η οδηγία του Υπουργείου Υγείας, ότι όσοι Έλληνες πολίτες επιστρέφουν από περιοχές που σημειώθηκαν κρούσματα Κοροναϊού, όπως Κίνη ή Ιταλία, θα πρέπει να παραμένουν 14 ημέρες μακριά από επαφές και σε περίπτωση που εκδηλώσουν συμπτώματα όπως πυρετό ή βήχα να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με ένα από τα 13 νοσοκομεία αναφοράς.