Οικειοθελώς απομονώνονται όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή τις τελευταίες ημέρες με την 38χρονη που βρέθηκε θετική στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες. 

Παράλληλα, στο πλαίσιο της προσπάθειας που γίνεται από το υπουργείο Υγείας για τον περιορσμό του κοροναϊού στη χώρα, έχει ξεκινήσει ιχνηλάτηση όλων των ατόμων που συνάντησε το τελευταίο διάστημα.

Να σημειωθεί πως η 38χρονη Ελληνίδα, που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Βόρεια Ιταλία, βγήκε θετική σε δείγμα που έδωσε στον κοροναϊό.

Διαβάστε επίσης
Ο Κοροναϊός στην Ελλάδα: Πώς μεταδίδεται ο ιός
Ο Κοροναϊός στην Ελλάδα: Ποια είναι τα συμπτώματα
Ο κοροναϊός στην Ελλάδα: Απαντήσεις για όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο επικεφαλής των λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, η γυναίκα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, λαμβάνει αντιική αγωγή, είναι καλά στην υγεία της και παρακολουθείται από ομάδα ειδικών ιατρών.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε, για ακόμη μία φορά, πως ο κοροναϊός παραμένει μια ήπια νόσος και επισήμανε την ανάγκη της τήρησης των κανόνων υγιεινής.

Στο μεταξύ, δημοσιεύθηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που περιέχει τα μέτρα αποφυγής και διάδοσης του κοροναϊού για τη χώρα μας.