Ανυποχώρητη φαίνεται η κυβέρνηση με την πορεία που έχει επιλέξει για τη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος που πλήττει τη χώρα και ιδίως τα νησιά.

Τα ξημερώματα της Τρίτης τα επεισόδια που έλαβαν χώρα σε Λέσβο και Χίο ξεκίνησαν μόλις οι κάτοικοι των δύο νησιών αντιλήφθησαν την άφιξη των μηχανημάτων που θα χρησιμοποιηθούν για τις εργασίες των κλειστών δομών που έχει ήδη προαναγγείλει η κυβέρνηση.



Συγκεκριμένα, στη Χίο, στη θέση Πιτυός, οι δυνάμεις και τα μηχανήματα του στρατού δέχθηκαν στο μπλόκο επίθεση με μολότοφ και αυτοσχέδιες ρουκέτες, τις οποίες συνέλλεξε η αστυνομία:





Λίγες ώρες αργότερα η εικόνα που επικρατεί και στα δύο νησιά, εκτός από την επίθεση στο σημείο Πιτυός στη Χίο, που έληξε γρήγορα, είναι ικανοποιητική, χωρίς να υπάρχουν ιδιαίτερες αντιδράσεις και επεισόδια.



Όσο για τις συγκεντρώσεις στη Μυτιλήνη, εικόνες από το drone, οι συγκεντρωμένοι δεν είναι πολλοί.


Την ίδια ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να υλοποιήσει το σχέδιο της στο Προσφυγικό τονίζοντας πως «το σχέδιο είναι προς όφελος της χώρας και των τοπικών κοινωνιών».

Μάλιστα ο κ Πέτσας απευθυνόμενος στους κατοίκους των νησιών όπου θα φιλοξενήσουν τις νέες κλειστές δομές ζήτησε τη συμβολή τους λέγοντας χαρακτηριστικά: «Καλούμε τους πολίτες και τις τοπικές αρχές να μας εμπιστευτούν. Οι κλειστές δομές θα γίνουν και οι άναρχες ανοιχτές δομές θα κλείσουν» δίνοντας παράλληλα το στίγμα πως θέληση της κυβέρνησης είναι να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες κατασκευής των νέων δομών.