Στα Τρίκαλα θα βρίσκονται εντός της ημέρας οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Οιχαλίας.

Οι 16 μαθητές μαζί με τους καθηγητές επισκέφθηκαν τη Ρώμη, ύστερα όμως από την έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη γειτονική χώρα, επιστρέφουν στην Ελλάδα.

Αυτό αναμένεται να είναι το τέταρτο σχολείο από την περιοχή των Τρικάλων που επιστρέφει από εκδρομή στην Ιταλία.

Τα προηγούμενα τρία σχολεία, που είχαν ταξιδέψει προς κεντρική και νότια Ιταλία, επέστρεψαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χτες (σ.σ. 24.02.2020) ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει για κεντρική Ιταλία το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων με 14 μαθητές και 4 συνοδούς καθηγητές και μάλιστα επρόκειτο να παραμείνουν εκεί για 15 μέρες.

Λαρισαίοι μαθητές επέστρεψαν από την Ιταλία

Σχολεία από την Λάρισα ήταν τις προηγούμενες ημέρες σε εκπαιδευτικές εκδρομές στη Ιταλία και επέστρεψαν προγραμματισμένα και χωρίς προβλήματα. Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου επέστρεψε από το Λάτσιο της Ιταλίας τμήμα από το Γυμνάσιο Φαλάνης.

Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου γύρισε από το Μπάρι της Ιταλίας τμήμα του Γυμνασίου Πλατυκάμπου.

Και τα δύο σχολεία ήταν μακριά από τις περιοχές που υπήρξαν τα κρούσματα.

Κεραμέως: Προληπτική η αναστολή των εκδρομών στην Ιταλία

Καθησυχαστική εμφανίστηκε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως με αφορμή τους μαθητές δέκα σχολείων που βρίσκονται σε περιοχές της Ιταλίας στο πλαίσιο σχολικών εκδρομών.

Η κ. Κεραμέως υπογράμμισε ότι οι ελληνικές Αρχές κινήθηκαν με ταχύτητα και – όπως είπε – αμέσως μόλις είχαμε νέα για την εξάπλωση του κοροναϊού στην Ιταλία η πρώτη μας σκέψη ήταν στους μαθητές και τους φοιτητές που βρίσκονται στην γειτονική χώρα.

“Σπεύσαμε προληπτικά προκειμένου να ανασταλούν οι προγραμματισμένες εκδρομές στην Ιταλία. Ήταν να αναχωρήσουν κάποια σχολεία σήμερα (σ.σ. 24.02.2020) για την Ιταλία αλλά οι εκδρομές δεν θα γίνουν. Υπάρχουν αυτή τη στιγμή δέκα σχολεία στην Ιταλία και διερευνούμε εάν είναι και παραπάνω”, σημείωσε η υπουργός Παιδείας για να προσθέσει:

“Δεν υπάρχει κανένα σχολείο που να βρίσκεται σε περιοχή που είναι σε καραντίνα. Δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας”.

Αναφορικά με το εάν θα πρέπει να υποβληθούν σε εξετάσεις όσοι μαθητές επιστρέψουν από Ιταλία, η κ. Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει λόγος να γίνουν.

“Μόνο εάν εμφανίσουν κάποιο ανησυχητικό σύμπτωμα θα ελεγχθούν”, συμπλήρωσε.