Την έντονη αντίδραση των διαδηλωτών προκάλεσε η παρουσία πρώην χρυσαυγιτών στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για το προσφυγικό.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, ακούστηκαν τα συνθήματα «Έξω τώρα η Χρυσή Αυγή, να αποχωρήσουν από τη συγκέντρωσή μας οι φασίστες, δεν έχουμε καμία σχέση με τους δολοφόνους», με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να αποχωρήσουν αποδοκιμαζόμενοι από την συντριπτική πλειονότητα των διαδηλωτών.

Δείτε επίσης: Τεστ DNA για να αποκαλυφθεί η αλήθεια στην υπόθεση της μικρής Βαλεντίν
Οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και οι κάτοικοι των νησιών αρχικά συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών επί της οδού Βασ. Σοφίας και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή.

«Ήρθαμε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε για τον τρόπο που διαχειρίζεται το θέμα η κυβέρνηση. Είναι ένας τρόπος αυταρχικός, ένας τρόπος που βασίζεται σε επιτάξεις και σε πράξεις νομοθετικού περιεχομένου», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, ενώ τόνισε ότι «θέλουμε με δημοκρατικό διάλογο να βρούμε λύσεις».

«Όσο υπάρχουν αυτές οι επιτάξεις αρνούμαστε να συζητήσουμε. Εάν η κυβέρνηση εκλογικευτεί και πει ότι θα συζητήσουμε δημοκρατικά, εδώ είμαστε», κατέληξε ο κ. Μουτζούρης.