Αν υπάρξει κρούσμα στην Ελλάδα αυτό δεν σημαίνει ότι η επιδημία θα σαρώσει την χώρα, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, ενώ τόνισε πως η θνησιμότητα είναι μικρή καθώς στα 100 κρούσματα έχουν πεθάνει δύο με τρεις άνθρωποι που είχαν και άλλα προβλήματα υγείας.

Ο καθηγητής ερωτηθείς αν εκτιμά ότι θα εμφανιστεί κρούσμα κορονοϊού και στην Ελλάδα τόνισε: 

« Η λογική λέει ότι κάποια στιγμή θα έρθει παρότι ο ρυθμός με τον οποίο έχουν εξαπλωθεί τα κρούσματα στην Ευρώπη δεν είναι πάρα πολύ εντυπωσιακός. Δεν πρέπει να πανικοβληθούμε, δεν σημαίνει ότι αν έρθει ένα κρούσμα η επιδημία θα ξεκινήσει και θα σαρώσει την Ελλάδα και θα έχουμε χιλιάδες νεκρών. Σε όλες τις χώρες που έχει πάει ο κορονοϊός δεν έχουν υπάρξει επιδημίες. Επιδημία υπάρχει ουσιαστικά στην Κίνα, δεν έχουμε προς το παρόν σοβαρή εξάπλωση αλλού και θα πρέπει να μην πανικοβάλλουμε τον κόσμο» και συμπλήρωσε « Ο συγκεκριμένος κορονοϊός έχει αυτή τη στιγμή μια αναφερόμενη θνητότητα 2-3% δηλαδή από τους 100 ανθρώπους που έχουν πραγματική νόσο 2 ή 3 πεθαίνουν και ιδίως υπερήλικες. Αυτό είναι μια υπερεκτίμηση της θνητότητας της πραγματικής. Τα κρούσματα τα οποία έχουν διαγνωστεί και άρα ξέρουμε ότι από τους 100 που έχουν διαγνωστεί οι 2 ή 3 πέθαναν, είναι οι άνθρωποι που συνήθως είχανε τα πιο βαριά συμπτώματα και πήγαν στο νοσοκομείο και διαγνώστηκαν, προφανώς θα υπήρχαν ανθρωποι με πολύ πιο ήπια συμπτώματα και που δεν πήγαν να ελεγχθούν άρα ο πραγματικός αριθμός των ανθρώπων που θα έχει μολυνθεί λογικά είναι μεγαλύτερος και άρα η πραγματική θνητότητα του ιού είναι μικρότερη» 

Αναφορικά με το εμβόλιο της γρίπης ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε « Κάθε χρόνο επιλέγονται τα στελέχη που θα μπουν στο εμβόλιο της γρίπης τον Φεβρουάριο του προηγούμενου έτους. Ο ιός της γρίπης κάθε φορά που μολύνει έναν άνθρωπο αλλάζει λίγο και αυτό είναι το πρόβλημα ότι ο ιός καθώς πολλαπλασιάζεται αλλάζει άρα δεν μπορούμε να έχουμε ένα εμβόλιο που να είναι 100% αποτελεσματικό. Δεν γίνεται να έχουμε ένα εμβόλιο δηλαδή το οποίο να πιάσει όλα τα στελέχη της γρίπης και ταυτόχρονα να είναι 100% αποτελεσματικό για όλους τους ιούς που κυκλοφορούνε. Άρα για κάποιους το εμβόλιο είναι λίγο πιο αποτελεσματικό, για κάποιους είναι λιγότερο αποτελεσματικό χωρίς να σημαίνει αυτό ότι το εμβόλιο είναι αναποτελεσματικό. Έχει βοηθήσει ακόμα και αυτους που πάθανε γρίπη παρότι έκαναν το εμβόλιο αν δεν είχαν κάνει το εμβόλιο θα είχαν πολύ μικρότερη άμυνα απέναντι στον ιό της γρίπης. Άρα η οδηγία και πολύ σωστά είναι να γίνει το εμβόλιο της γρίπης ακόμα και σε αυτούς οι οποίοι δεν το έχουν κάνει ακόμα διότι αναμένουμε για τον επόμενο 1 με 1 ½ μήνα να συνεχίζεται η επιδημία»